דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

טיפ מהמנטורית - ליאור שפירא

כמי שעשתה שינוי קריירה בתחילת דרכה, ליאור שפירא, Head of Revenue Operations בחברת Buildots, יודעת כמה הליווי של מנטור יכול להיות משמעותי

ליאור שפירא, Head of Revenue Operations בחברת Buildots, היא בוגרת תואר ראשון במשפטים עם התמחות במדיניות ציבורית של המכללה למינהל.

לאחר סיום ההתמחות במשרד גולדפרב זליגמן ושות׳, ולאחר מעבר מבחני הלשכה וההסמכה, החליטה לעשות הסבה והצטרפה לעמותת עלם- נוער בסיכון כעוזרת אישית לנשיאת העמותה, נאוה ברק, וכאחראית תרומות הציבור במחלקת השיווק.
לאחר שנתיים בעמותה, תוך כדי הלימודים לתואר השני בממשל, אסטרטגיה ושיווק, הצטרפה לחברת היי-טק Diebold Nixdorf , שפתחה סניף אסטרטגי בישראל, כמנהלת שיווק. "לאחר כמעט שנתיים בתפקיד, החלטתי שאני רוצה לעבור לחברות סטארט-אפ ישראליות ולמצוא את האתגר הבא ולא במחלקת שיווק, אלא במחלקה ובתפקיד שמאפשר שילוב של אופרציה, אסטרטגיה ובניית תהליכים", היא אומרת.

בארבע שנים האחרונות הקימה מחלקות sales and revenue operations בחברות סטארט-אפ שונות כמו Gauzy ו- Anodot , האחראיות על בניית תהליכים ואסטרטגיות מכירה, אופטימיזציה של תהליכים והטמעת טכנולוגיות לאיסוף דאטה, ניתוח וקבלת החלטות על בסיס דאטה. "היום כ- Head of Revenue Operations בחברת Buildots, אני בונה יחד עם מנהלי מחלקות ה- revenue (שיווק, מכירות, customer success , תמיכה, כספים וניהול שותפויות) וההנהלה תהליכים שונים ואסטרטגיות מכירה כדי להבין ולמדוד את מסעו של הלקוח, כדי להגביר את יעילות המחלקות השונות והגדלת ההכנסות של החברה".

למה את כאן?

"כמי שעשתה הסבה בתחילת הקריירה, ללא מנטור/ית שסייעו לי להבין ולדייק את התפקיד הבא או את המסלול קריירה שאני רוצה לבנות לעצמי - אני יודעת כמה העזרה הזו יכולה להיות משמעותית ויכולה לסייע בהתפתחות האישית ובניתוב נכון של תהליך קבלת ההחלטות.
תכנית המנטורים של המכללה מאפשרת לא רק לתמוך וללוות בוגרים בנקודה בה הם לעיתים מרגישים מבולבלים או אבודים, אלא גם להיות חלק מתהליך אישי שהם עוברים ולעזור להם לדייק את הדרך בה הם בוחרים ללכת או את הסיפור האישי שלהם". 

מה לדעתך התפקיד של כמנטורית?

"תפקידו של המנטור הוא בעיקר להקשיב, ללמוד את הצד השני, להבין היכן הנקודות המלחיצות או מדוע המנטי מרגיש אבוד; לסייע לו להבין את המטרות האישיות והמקצועיות שלו, ולכוון למקום אליו הוא שואף להגיע גם אם זה לא תפקיד החלומות, אלא נקודת הפתיחה במסלול קריירה חדש".
עצות טובות שקיבלת במהלך הקריירה? "להאמין בעצמי ולסמוך על תהליך קבלת ההחלטות שלי; ללכת לפי תחושות הבטן ולקחת סיכונים; לעבוד בחברה עם DNA אנושי ואיכותי; ליהנות מהעבודה היומיומית ולאהוב את התפקיד - אם משעמם לי או זה לא הכיוון, אז לעבור לאתגר הבא; להתפתח ולא להישאר במקום, ושתמיד אפשר ללמוד עוד ולחשוב איך לחלוק את הידע עם אחרים".

מה עוד?

"אני עורכת דין שמעולם לא עסקה במקצוע באופן רשמי. אני עובדת בתפקיד שלא היה קיים בעבר בחברות סטארט-אפ, אלא בעיקר בחברות היי-טק גדולות ומבוססות, ואני פועלת להעלאת המודעות והחשיבות של תפקיד כזה בחברה צעירה והצורך בגיוס פונקציה כזו.
הקמתי קהילה מקצועית בישראל עבור אנשי אופרציה בחברות הייטק, Operations Leaders, ואני מעורבת בהמון קהילות גלובליות, כי אני מאמינה שתמיד אפשר ללמוד עוד, ללמד ולחלוק ידע עם אחרים, להוביל דעה אך גם לגדול ולהתקדם למקומות שלא חלמתי עליהם".

ההמלצות של ליאור לפיתוח קריירה בעולם משתנה:

  1. דייקו את הסיפור האישי ותרגמו את היכולות לכישורים. 
  2. הבינו מה המטרות שלכם לשנתיים הקרובות ותוך כדי דייקו והגדירו אותן שוב. 
  3. אל תחששו לקחת סיכונים.
  4. האמינו בעצמכם.
  5. לכו עם תחושת הבטן, שהרי רק אתם יודעים מה טוב לכם והיכן אתם יכולים לגדול ולפרוח. 

לפרופיל הלינקדאין של ליאור >