דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

טיפ מהמנטורית - ליטל בן משה

ליטל בן משה, organizational development business partner ב-Checkmarx, אומרת כי תפקידה כמנטורית אינו לומר למנטי שלה מה היא צריכה לעשות, אלא לחשוב איתה ביחד מה יהיה נכון עבורה

ליטל בן משה, organizational development business partner ב-Checkmarx, היא סטודנטית לתואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני במכללה למינהל. "הגעתי לתחום בו אני נמצאת לגמרי במקרה", היא מספרת "עבדתי בחברת השמה כרכזת השמה וקודמתי לתפקיד רכזת הדרכה, ואז נפתח בפני העולם המופלא של למידה ארגונית. זאת הייתה אהבה ממבט ראשון".
לפני כ-10 שנים, נכנסה לעולם ההייטק בו צברה ניסיון בתחום הלמידה הארגונית. במהלך השנים התמחתה ליטל בבניית תכניות מקצועיות של הכשרה לתפקיד, תכניות onboarding לעובדים/ות חדשים/ות, תכנית מנטורים, הובלת כנסי הדרכה, הטמעת מערכות למידה והנחלת תרבות של למידה ושיפור מתמיד. "במקביל צברתי ניסיון בתחום הפיתוח הארגוני - הובלתי תהליכי שינוי בארגון, שיפור ביצועים ותהליכי עבודה, חיזוק שיתופי פעולה בין קבוצות שונות ומחוברות עובדים/ות, שיפור תקשורת פנים ארגונית ועוד".

כיום ליטל מציינת כי לראשונה היא בתפקיד שהוא 100% פיתוח ארגוני. "אני מובילה תהליכים חוצי ארגון: תהליך הערכת ביצועים, סקרי מחוברות ארגונית ותכניות פיתוח מנהלים/ות, הכשרות מקצועיות, פיתוח כישורים ניהוליים שמטרתם חיזוק הדרג הניהולי ושכבת ההנהגה שלנו, על מנת שכחברה נוכל להתמודד בצורה מיטבית עם אתגרי העתיד".

למה את כאן?

מה שעמד לנגד עיני הוא להיות עבור מישהי המנטורית שלא הייתה לי. חשבתי על עצמי בתחילת דרכי המקצועית, וכמה מנטורית, מישהי שתכוון אותי ותייעץ אותי, הייתה יכולה לסייע לי אז. התחלתי את דרכי המקצועית ללא כיוון ברור ובהתחלה פשוט זרמתי עם מה שבא, עד שלקחתי את המושכות לידי והחלטתי מהו התחום שבו אני רוצה להתפתח ולגדול.

מה לדעתך התפקיד שלך כמנטורית?

תפקידה של מנטורית היא לראות את טובת המנטי מול עיניה, להתקדם בקצב שלה ומה שנכון עבורה (גם אם אני הייתי עושה דברים אחרת- it's all about her). תפקידי הוא לא לספק לה את התשובות, לא לומר לה מה היא צריכה או לא צריכה לעשות, אלא לחשוב איתה ביחד מה יהיה נכון עבורה, לשאול את השאלות הנכונות ולייעץ מניסיוני. ההחלטה חייבת להיות שלה. רק היא יודעת מה הכי טוב עבורה והמקום שלי הוא לסייע לה להגיע לשם.

עצה טובה שקיבלת במהלך הקריירה?

אלו לא בדיוק עצות שקיבלתי אלא החלטות שהגעתי אליהן עם עצמי. הראשונה היא לא להתפשר ולעבוד במשהו שלא עושה לי טוב. לקח לי הרבה שנים להגיע למקום הזה והחלטתי שאני לא מוכנה להיות מהאנשים האלה שהולכים לעבודה בלי להרגיש תשוקה למה שהם עושים- זאת פשוט לא אני. הדבר השני הייתה החלטה שנאלצתי להחליט לאחרונה לגבי תפקיד חדש. הוצעו לי 2 תפקידים באותה החברה, ההתלבטות הייתה האם ללכת על המוכר והידוע, תפקיד שבו אקצור הצלחות מהר מאוד, או ללכת לתחום אחר שבו עקומת הלמידה תהיה מאוד חדה, ההצלחות לא יגיעו מאוד מהר, אבל הצמיחה האישית והמקצועית שלי יהיו משמעותיים מאוד. בהקשר הזה יש משפט שמאוד מתאים של ריצ'רד ברנסון: If somebody offers you an amazing opportunity but you are not sure you can do it, say yes- then learn how to do it later! וזה בדיוק המקום שאני נמצאת בו עכשיו. הוא מלא באתגרים, הכל חדש עבורי, אני נדרשת ללמידה בקצב משוגע ואינטנסיבי, אבל אני יודעת שעוד כמה חודשים אהיה במקום אחר מקצועית ואישית- וזה יהיה שווה את הטירוף שאני כרגע חווה.

ההמלצות של ליטל לפיתוח קריירה בעולם משתנה:

  1. למידה כחלק בלתי נפרד מהחיים (Lifelong Learning) - לא כבאז וורד, אלא ממש כדרך חיים. העולם מתפתח ומשתנה בקצב מסחרר וכדי שנמשיך להיות רלוונטיות, אנו צריכות להיות בקיאות בחידושים האחרונים, במגמות בעולם, הן בתחום המקצועי שלנו, והן בתחומים משיקים ובעולם העבודה בכלל. 
  2. הכל זה אנשים, הכל זה יחסים - לא משנה מה התפקיד שלך ובאיזה חברה אתם נמצאים, שיתופי פעולה ויצירת פרטנרים/יות הם מה שיקבעו אם פרויקטים בהם תהיו מעורבים יהיו הצלחה או כישלון. תשקיעו בבניית מערכות יחסים של אמון, שימו לב שאתם נותנים ערך לצד השני. הערך שאני נותנת לפרטנרים/יות שלי נמצא הרבה במחשבתי ואם יש לי ספק, אני שואלת כדי ללמוד ולהשתפר.
  3. לצאת מאזור הנוחות - לעשות דברים שמפחידים אותך, שלא נוחים לך, שם מתרחשת הגדילה האמיתית.
  4. עשו לכם יועץ - תמצאו א/נשים שאתם יכולה להתייעץ איתן/ם ברמה המקצועית. לי יש מנטורית שמלווה אותי כבר שנים ואחרי כל שיחה איתה אני מרגישה איך גלגלי החשיבה שלי עובדים במרץ- זה נפלא. אמצי לך לפחות מישהי אחת כזו שתוכל לייעץ לך בצמתי החלטה בחייך המקצועיים.

לפרופיל הלינקדאין של ליטל >