"ניתבתי את עצמי תמיד לתפקידים שעניינו אותי והעניין הניע סקרנות שהניבה ידע והתמחות"
גבי ברויטמן, בוגר התואר השני במנהל עסקים של המכללה למינהל, התחיל את הקריירה שלו בעולמות התמיכה. "העבודה הראשונה שלי היתה באינטרנט זהב שהיתה ספקית האינטרנט הגדולה בישראל בזמנו", הוא מספר, "משם המשכתי לסטארט-אפ קטן בו ניהלתי את תחום ה- Professional Services ובמסגרתו אף עשיתי רהלוקיישן לארה"ב למשך שלוש שנים".
הסטארט-אפ הלך וגדל עם השנים ולבסוף נמכר ל- AT&T. בתפקידו הבא הקים גבי את החברה שהביאה את Salesforce לישראל ושימש כ- COO שלה, ואחר כך הקים, יחד עם שלושה יזמים נוספים, חברת סטארט-אפ שעסקה בחיבור הסביבה הפיזית לדיגיטאלית דרך הטלפון. "לפני כמה שנים נכנסתי לעולם הפינטק ומאז אני עוסק בעיקר בארנקים דיגיטליים", אומר גבי, "במשך שנתיים שימשתי כסמנכ"ל הפיתוח העסקי של Colu ולאחר מכן מוניתי לסמנכ"ל הפיתוח העסקי של bit". כיום מוביל גבי את ההתרחבות הבינלאומית של Wix בתחום אמצעי התשלום הדיגיטליים.
גבי משמש כבר כמה שנים כמנטור במסגרות פורמאליות ולא פורמאליות. "אני אוהב ללוות אנשים בדרכם המקצועית והאישית ונהנה לתרום מהידע והניסיון שלי לאחרים", הוא אומר, "אני מאמין שלכל אחד יש מה לתת, ומי שיכול לתת - מחובתו לתת לאחרים. ככה מייצרים חברה בריאה ומוצלחת יותר ומחזקים את היסודות החברתיים שלנו".
לתכנית המנטורינג Forward של המכללה הצטרף לפני שנתיים. "החלטתי להמשיך בתכנית שנה נוספת כי היא ללא ספק התכנית הטובה והמקצועית ביותר בה השתתפתי - משלב ההתאמה היסודית בין מנטור למנטי, דרך ההכשרה ועד המעקב השוטף של מנהלי התכנית אחרי ההתקדמות. בנוסף, אין ספק כי המנטורים בתכנית מקבלים לא פחות מהמנטיז".
מה העצה הטובה ביותר שקיבלת במהלך הקריירה שלך?
"גם בעסקים - תהיה בן אדם. בסופו של דבר חברות מורכבות מאנשים, ואנשים רוצים לעשות עסקים עם אנשים הוגנים".
מה עוזר לך להיות גרסה טובה יותר של עצמך?
"ניתבתי את עצמי תמיד לתפקידים שעניינו אותי והעניין הניע סקרנות שהניבה ידע והתמחות. אין דבר יותר כיף מלעשות משהו שאתה אוהב, מבין בו וחי אותו יום יום. בכל פעם ששעמם לי, המשכתי הלאה לאתגר הבא ולא חששתי להתחיל מחדש (עבודה חדשה, עובדים חדשים אתגרים חדשים)".
תמליץ לנו על פודקאסט/ספר/בלוג טוב שנחשפת אליו לאחרונה.
"קשה לקרוא עם שלשה ילדים בבית, אבל לאחרונה סיימתי את 'שיחות על תורת המשחקים' של חיים שפירא. מעניק הרבה חומר למחשבה על איך שהמוח האנושי עובד".