בית הספר לעיצוב וחדשנות בשבוע העיצוב 2022

זו השנה השנייה בה בית הספר לעיצוב וחדשנות לוקח חלק בשבוע העיצוב - אירוע העיצוב הציבורי הגדול והמשפיע בישראל הכולל אירועים, מופעים ותערוכות עיצוב מקומיות ובינלאומיות.

לתערוכה נבחרו 4 אקדמיות מישראל ואקדמיה אחת מחו"ל, המשתתפים התבקשו להגיב לתמה שנתית שהשנה עסקה בסיזיפיות של תחזוקת היומיום, במאמץ הבלתי פוסק לתחזק את הקיים.

המיצב השנה של בית הספר לעיצוב וחדשנות הוא ג'רוזסקופ, המתאר את הנרטיב הבלתי אפשרי של ירושלים ומייצג באופן תמציתי את המציאות הישראלית המורכבת בה כולנו חיים.

המגיעים לתערוכה יגלו בחדר של בית הספר שלושה גלגלי זואיטרופ ענקיים ובתוכם דימויים העוסקים בסוגיות הקשורות לירושלים. הדימויים יתעוררו לחיים רק כאשר המבקרים בתערוכה ישתתפו בסיבוב שלהם, ובכך יתנו את הסכמתם להיות כוחו של הנרטיב להתקיים, הנרטיב נסמך על המבקר - המסובב ותלוי ביכולתו האין סופית, הסיזיפית.

פועלות ואוצרות יחד את התערוכה: המעצבת מיכל קסטיאל והמעצבת שרה רופמן מרצות בבית הספר לעיצוב וחדשנות.

התערוכה בשיתוף הטיפוגרף עומרי אברהם ובוגרות התכנית לרה ניקיטין וטלי קרט מעצבי הסיפורים.

ייצור ותכנון זיאוטופים- מעצב קובי אריאל

שבוע העיצוב יתקיים עד ה- 30.6 בירושלים בבית הנסן בירושלים.
מומלץ להגיע!