דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

הסיפור שלהם: מסלולי קריירה מוצלחים של בוגרות ובוגרים של המכללה למינהל

ההרצאה שגרמה לחישוב מסלול מחדש, התוכנית העסקית שנכתבה במהלך הלימודים וגם – איפה הם רואים את עצמם בעוד 5 שנים

לאורך השנים בוגרות ובוגרים רבים של המכללה פיתחו קריירות מרשימות, בין אם כעצמאים או כשכירים. הנה הסיפורים של כמה כאלו, שמדברים על הדרך שעשו וגם קצת על התוכניות שלהם לעתיד.

אביב שלי – בעלים של חברה המתמחה ביזמות נדל"ן

אביב שלי, בוגר תואר ראשון בכלכלה בשילוב לימודי שמאות מקרקעין, הקים את חברת "שלי אורבן" שבבעלותו ב-2016, עוד שהיה סטודנט. החברה מתמחה ביזמות נדל"ן ועוסקת בפרויקטים של התחדשות עירונית, פינוי-בינוי, בנייה רוויה ועוד.

"התחלתי את הלימודים במכללה בתוכנית תואר ראשון במדעי המחשב, אבל הייתי נכנס להרצאות בכלכלה כי התחום עניין אותי", הוא מספר, "אחת ההרצאות הייתה של ד"ר חיים שפירא בנושא תורת המשחקים. בעקבות ההרצאה הזו הבנתי שאם לא אעשה שינוי אהיה מתכנת כל החיים – וזה פחות כיוון שמתאים לי".

בעקבות התובנה הזו עבר אביב ללימודי כלכלה ושמאות מקרקעין, ובמקביל, פיתח את העסק שלו. "הלימודים סייעו לי להתמקצע בעולם הנדל"ן, באופן טבעי. קיבלתי את הכלים לנתח נכסים, וגם כלים לפתור בעיות".

איפה אתה רואה את עצמך בעוד 5 שנים? "אנחנו צומחים יפה. אני מקווה בעוד 5 שנים להיות בין החברות הגדולות בתחום באזור השפלה והדרום".

דניאל שני – יזם, בעלים של חברת סטארט-אפ

דניאל שני, בוגר המחזור הראשון של התואר ראשון במדע הנתונים במכללה, מקים בימים אלו סטארט-אפ יחד עם שותפים, ונמצא בשלב גיוס הון ראשוני.

דניאל הגיע ללימודים בזמן ששירת ביחידה מודיעינית מסווגת בתפקיד טכנולוגי. "תוך כדי המלחמה עשיתי את שנה ג' של התואר", הוא מספר, "עם השחרור וסיום הלימודים, הקמנו סטארט-אפ שממקסם למעשה את מה שלמדתי – רתימת יכולת AI לתהליכים של קבלת החלטות".

לדבריו, כבר לא מעט שנים הוא יודע שהוא רוצה להיות יזם. "בזכות הרקע הצבאי, היו לי לא מעט הזדמנויות תעסוקתיות, אבל הבנתי שאני רוצה להקים משהו משלי".

דניאל אומר כי הלימודים נתנו לו כלים פרקטיים רבים. "כל ההתנסות בניהול פרויקטים ובניהול מערכות, דברים שיצא לי לחוות במהלך הלימודים, מאוד תורמים לי עכשיו. בנוסף, המרצים נתנו לנו הזדמנויות לעשות דברים בעצמנו, שזה מאוד לא טריוויאלי".

איפה אתה רואה את עצמך בעוד 5 שנים? "עם חברה מצליחה ועושה טוב בעולם".

נועה נלרסה – מתכנתת ב-NSO

נועה נלרסה, סטודנטית שנה חמישית במסלול אל"צ (אקדמיה לפני צבא) של המכללה, עובדת כמתכנתת בחברת NSO, עבודה בה תמשיך עד שתתגייס לצבא. במקביל ללימודים ולעבודה היא משמשת גם כשגרירה – זו השנה השנייה. "כשגרירה אני חונכת סטודנטים חדשים במסלול אל"צ ומלווה אותם לאורך כל השנה", היא מסבירה.

ללימודים במכללה הגיעה נועה בעקבות אהבתה לתחום המחשבים. "זה עולם שתמיד אהבתי, עוד בתור ילדה", היא מספרת על עצמה. איך משלבים לימודים ומשרה בחברת הייטק גדולה? "כשיש לי זמן אני עובדת במשרה מלאה, וכאשר אין זמן הקף המשרה מצטמצם, זה מאוד מקובל בחברה. במקביל, אני מתכננת את הזמן שלי בצורה שתאפשר לשלב בין שני הדברים".

לדבריה הלימודים במכללה נתנו מעבר לידע הרב גם יכולת משמעת עצמית, שמאפשרת לה לשלב בין הלימודים לעבודה. "בנוסף, כל המסלול מאוד מבגר" היא אומרת.

איפה את רואה את עצמך עוד 5 שנים? "עם משפחה, נהנית מהחיים, ואם לא אהיה בצבא - במקצוע שאני מצליחה בו ואוהבת אותו".

אבי קורן – בעלים של אקדמיה לכדורגל לילדים

אבי קורן, סטודנט שנה ג' בתוכנית תואר ראשון במנהל עסקים, מצטיין דיקן חברתי, הוא בעלים של אקדמיה לכדורגל לילדים. במקביל משמש אבי גם כיו"ר הפקולטה של מנהל עסקים באגודת הסטודנטים.

"הייתי שחקן כדורגל מקצועי עד גיל 20", הוא מספר, "לפני כ-5 שנים אחד השכנים שלי ביקש שאאמן את הבן שלו. לא תכננתי לפתוח עסק, אבל לאט לאט התווספו עוד ועוד ילדים, הכל מפה לאוזן ללא שיווק בכלל. היום יש לנו 160 ילדים באקדמיה, ואני מעסיק 3 מאמנים", הוא מספר.

לדבריו, לתחזק עסק מסוג זה כרוך בהשקעה רבה. "מעבר לעובדה שאני בעצמי גם מאמן, עבודה עם ילדים דורשת איתור והכשרה של האנשים המתאימים, וזה תחום שיש בו חשיבות רבה למוניטין שיצרת לעצמך".

מסלול הלימודים של אבי הוא לא טריוויאלי. "סיימתי תיכון ללא בגרות, ולא חשבתי שאלך ללימודים אקדמיים, כי לא היה לי כוח ללכת לתהליך של השלמת בגרויות. חבר טוב, שמשמש גם כמנטור שלי, שכנע אותי שלימודים יכולים לתרום לי, והחלטתי להשלים בגרויות. בהמשך התקבלתי למכינה במכללה, אותה סיימתי במאמצים עילאיים הרבה בזכות מושיקו, אחד המרצים בה, שהאמין בי לאורך כל הדרך".

עם סיום המכינה, התקבל אבי ללימודי תואר ראשון במנהל עסקים. "מההתחלה החלטתי שאקח כל מה שהלימודים מציעים לי – הייתי שגריר שמלווה סטודנטים בשנה א', עשיתי קורס בניהול מוצר דרך מסלול Edge-Ucation והייתי מעורב בפעילויות חברתיות שונות. מבחינתי המכללה היא לא רק בית, היא מקום שפתח לי עולם".

איפה אתה רואה את עצמך בעוד 5 שנים? "בעשייה שקשורה לעבודה עם ילדים. בעוד 10 שנים אני מקווה להיות מנכ"ל של חברה שעוסקת בעשייה חברתית".

חן וקנין – בעלים של רשת לאימוני פילאטיס וכוח

חן וקנין, בוגרת מצטיינת של המחלקה לשיווק בתוכנית תואר ראשון במנהל עסקים, היא בעלים (יחד עם שותף) של רשת Powerbox – סטודיו לאימוני פילאטיס ואימוני כוח. חן, המשמשת גם כעוזרת הוראה בשני קורסים במכללה, משמשת בנוסף כיועצת עסקית.

את הרשת, הכוללת כעת 3 סניפים- שניים באשדוד ואחד בקריית גת – הקימה לפני כ-5 שנים, עוד במהלך הלימודים. "אני עוסקת בספורט ואוהבת ספורט מאז שאני זוכרת את עצמי ותמיד רציתי להיות עצמאית", היא מספרת על המוטיבציה להקים את הרשת. שילוב של ניהול עסק ולימודים הוא לא משימה פשוטה אבל על ידי ניהול זמנים נכון ומציאת העוגנים– זה אפשרי, היא אומרת. "יש לי שותף שאני סומכת עליו בעיניים עצומות וצוות מצוין. כשבונים תשתית טובה, אפשר למצוא זמן לכל דבר שחשוב לנו".

הכלים שרכשה במהלך התואר אפשרו לה, בין השאר, להכין תוכנית עסקית במהלך הלימודים לסטודיו שפתחה הרשת באשדוד. "הלימודים מספקים הבנה עסקית רחבה. זה לא מספיק להיות מאמנת טובה כדי לפתוח סטודיו. הלימודים נתנו לי הבנה פיננסית חיונית למי שרוצה לנהל עסק, והבנה של השווקים בהם אני פועלת ורוצה לפעול".

איפה את רואה את עצמך בעוד 5 שנים? "עם עוד 3 סניפים, ובמקביל מנהלת מסלול ליווי עסקי לבעלי עסקים בתחום הכושר".