ד"ר דבורה גלר

מרכזת לימודי משאבי אנוש ומרצה בפקולטה למנהל עסקים

אודות

במהלך לימודיה בתכנית הדוקטורט, ד"ר גלר הגיעה למסקנה כי מקצועיות אקדמית הראויה לציון בתחום התנהגות ארגונית היא תוצאה של שילוב בין שני עולמות: העבודה והאקדמיה. בהקשר זה הקורסים המועברים על ידה בתחומי ניהול ארגונים, מנהיגות ופיתוח מנהלים, ניהול משאבי אנוש בחברות רב לאומיות, משלבים באופן מושכל בין הידע המחקרי והתיאורטי שנצבר באקדמיה, לבין הלקחים שהפיקה מיישום העקרונות והכלים העסקיים. שילוב בין עולמות אלו משתקף גם בעבודתה כיועצת בכירה בארגונים גלובאליים ומקומיים.

השכלה ומחקר

• השכלה

2005 - 2003
    תוכנית בתר (פוסט) דוקטורט בפקולטה להנדסה, תעשייה וניהול, בטכניון – מכון טכנולוגי לישראל.
    2003 –1993
    תואר Ph. D. התוכנית להתנהגות ארגונית, הפקולטה לניהול, אוניברסיטת תל –אביב. נושא התיזה: הקשר בין שונות התמחותית ורשתות חברתיות לבין אפקטיביותשל צוותי עבודה: התפקיד המתווך של חיפוש סיוע. מנחי התיזה: פרופ' אריה נדלר; פרופ' שמואל אליס.
    1986 - 1993
    תואר שני "מוסמך אוניברסיטה במדעי הניהול , בהתנהגות ארגונית בהצטיינות" . הפקולטה לניהול, אוניברסיטת תל -אביב. נושא התיזה : פיגמליון יוצא לעבודה: פיתוח סגנון מנהיגות פיגמליוני ככלי להגברת תפוקה. מנחה התיזה : פרופ' דב עדן. קורא העבודה: פרופ' שמחה רונן.
    1983 - 1986
    תואר ראשון "בוגר עבודה סוציאלית בהצטיינות". בית הספר לעבודה סוציאלית, התרכזות קהילה, אוניברסיטת תל-אביב.

• מחקר

תחומי הוראה: ניהול ארגונים, מנהיגות ופיתוח מנהלים תחומי מחקר: מנהיגות, העברת מידע , חיפוש ומתן סיוע בארגונים