ד"ר איתמר שבתאי

ראש תוכנית התואר הראשון בניהול מערכות מידע (דו-חוגי) ומרצה בבית הספר לכלכלה

אודות

ד"ר איתמר שבתאי הינו בעל תארי MBA ו- Ph.D. בתחום מערכות מידע מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ובוגר תכנית למנהלים מאוניברסיטת הרווארד – "מנהיגות ואסטרטגיה בתחום של טכנולוגיות מידע". כיהן במשך 6 שנים כדיקאן בית הספר לכלכלה במסלול האקדמי המכללה למנהל, וכסגן הרקטור לחדשנות בהוראה ולמידה וראש הקתדרה להשכלה אקדמית בעידן דיגיטלי ע״ש יאנוש קורצ׳אק.

משמש כראש ההתמחות במערכות מידע ארגוניות וההתמחות בביג דאטה ואנליזת נתונים וכראש המרכז למצוינות אקדמית וכממונה על הערכת איכות והבטחתה במכללה למנהל. בין השנים 2001-2008 שימש כראש תכנית מערכות מידע בתכנית ה- MBA של בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית ומאז 2008 ד"ר שבתאי משמש כפרופסור אורח באוניברסיטת קלירמונט (CGU) בקליפורניה.

מחקרו האקדמי של ד״ר שבתאי עוסק בכלכלת מידע ומערכות מידע בעולם הבריאות. מחקריו פורסמו בכתבי עת וכנסים מובילים בתחום.

ד"ר שבתאי נחשב מומחה בתחום של מערכות וטכנולוגיות מידע ושימש כיועץ עסקי בכיר לחברות טכנולוגיה, וארגונים במגזר הציבורי והפרטי בתחומים שונים ביניהם: ניהול אסטרטגי של מערכות המידע, ניהול סיכונים בשילוב פתרונות המשלבים טכנולוגיות מידע בארגונים, בדיקות עלות/תועלת ו- ROI, כלכלת מערכות מידע, אינטגרציה של מערכות מידע, אבטחת מערכות, שימוש בטכנולוגיות להעצמת ולמחוברות הלקוח (Customer Engagement), שימוש במידע ובמערכות מידע בתהליכי קבלת החלטות, אינטגרציה של נתונים ומידע, ושימוש במתודולוגיות מעולם ה- Big Data, מודלים אנליטיים, כריית נתונים ואחרים.

השכלה ומחקר

• השכלה

תואר שלישי (.Ph.D) במערכות מידע, האוניברסיטה העברית.
    תואר שני (.M.B.A) במערכות מידע ומימון, האוניברסיטה העברית.
    תואר ראשון (.B.A) במינהל עסקים ושיווק, המסלול האקדמי המכללה למינהל.

• מחקר

מערכות מידע בעולם הבריאות, כלכלת מערכות מידע, מערכות מידע ברפואה, בינה עסקית, אינטגרציה, אמידת התרומה וההצלחה של מערכות מידע, מערכות למידה מרחוק.