יורם רבין | דקאן | המסלול האקדמי המכללה למינהל

פרופ' יורם רבין

פרופ' יורם רבין הינו מרצה בבית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס, אשר כיהן כדיקן בין השנים 2011-2016. רבין מרצה בתחומי המשפט הציבורי ודיני עונשין. בין פרסומיו, מאמרים העוסקים בזכויות אדם ודיני עונשין וספרים: "זכות הגישה לערכאות כזכות חוקתית" (1998); "הזכות לחינוך" (2002); "דיני עונשין" (מהדורה ראשונה 2008, מהדורה שנייה 2010, מהדורה שלישית 2014). "תחום המשפטים חשוב מאחר והוא מהווה בסיס לכל ההסדרים החברתיים בחברה. לא ניתן לקיים חברה ללא משפט ואין חברה שאין בה משפט" אומר רבין, "המשפט הוא כלי חשוב לשינוי חברתי. לימודי המשפטים מאתגרים אך אינם קלים. אני סבור שללימודי המשפטים כדאי להגיע מהטעמים הנכונים, למשל מתוך חיבת המשפט ולא מטעמים חומריים. המשפט דורש התעמקות ויסודיות, לכן ניתן להיות משפטן טוב רק אם עוסקים בו מתוך חיבה ועניין אמיתיים". "גדלתי בקיבוץ נען. את לימודי התיכון למדתי בקיבוץ גבעת-ברנר הסמוך. אל עולם המשפט התוועדתי בעת שירותי הצבאי ביחידת מצ"ח שם עסקתי בחקירות פליליות ובחוק השיפוט הצבאי. לאחר השחרור מצה"ל היה זה אך טבעי שאפנה ללימודי משפטים. לאחר שסיימתי את לימודי המשפטים עבדתי במשך תקופה קצרה במשרד עורכי-דין מסחרי, שלאחריה קיבלתי החלטה לפנות לאקדמיה כדי להקדיש עצמי לחינוך משפטי ומחקר. אני מוצא סיפוק רב במחקר, בעיקר זה הנוגע לזכויות אדם ולמשפט הפלילי".

השכלה ומחקר

תואר שלישי במשפטים (JSD), אוניברסיטת תל-אביב.
תואר שני במשפטים (.LL.M), אוניברסיטת תל-אביב.
תואר ראשון במשפטים (.LL.B), המסלול האקדמי המכללה למינהל.
דיני עונשין, משפט ציבורי (חוקתי ומנהלי), דיני זכויות האדם וזכויות חברתיות.