ד"ר תמיר שאנן

מרצה בפקולטה למשפטים ע"ש חיים שטריקס ומנהל אקדמי במרכז רנה ומאיר חת לחקר התחרות והרגולציה

אודות

ד"ר תמיר שאנן, לשעבר דיקן הפקולטה למשפטים, הוא מומחה במשפט ציבורי ובדיני מסים. ד"ר שאנן הוא בעל תואר דוקטור (.J.S.D) מאוניברסיטת מישיגן בארצות הברית. עבודת הדוקטורט של ד"ר שאנן התמקדה במיסוי חברות בינלאומיות. "לאחר השחרור מצה"ל התלבטתי בין לימודי משפטים ללימודי ראיית חשבון והחלטתי שאך טבעי שאלמד את שני התארים בתכנית משולבת. לאחר שסיימתי את לימודי התואר הראשון התמחיתי במשפטים בלשכה המשפטית של כנסת ישראל ולאחר מכן התמחיתי בחשבונאות במשרד רואי החשבון ארנסט אנד יאנג E&Y. קיבלתי החלטה לפנות לאקדמיה כדי להקדיש עצמי למחקר בתחומי המשפט הציבורי ובחרתי להתמקד בדיני המס. במהלך לימודי תואר שלישי במשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים הוזמנתי להמשיך את עבודת המחקר שעליה שקדתי באוניברסיטת מישיגן. עם סיום לימודיי במישיגן עבדתי מספר שנים במשרד עורכי דין מוביל בניו-יורק והחלטתי לחזור לישראל לאקדמיה, שבה אני מוצא עניין רב".

השכלה ומחקר

• השכלה

תואר שלישי במשפטים (.J.S.D), אוניברסיטת מישיגן.
    תואר שני במשפטים בהתמחות במיסוי בינ"ל (.LL.M) מאוניברסיטת מישיגן
    תואר שני במשפטים (בהצטיינות) (.LL.M) מהאוניברסיטה העברית בירושלים