ד"ר דן ערב

ראש התמחות פרסום ושיווק ומרצה בבית הספר לתקשורת
פרטי קשר

דן ערב הוא יוצר תוכן, חוקר תרבות וזיכרון ומרצה בכיר בבית הספר לתקשורת. בעל תואר ראשון מן החוג למדע המדינה והחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת ת"א ותואר שני (בהצטיינות) מן האוניברסיטה העברית. את עבודת הדוקטורט: "טראומה, בידור, זיכרון: טלוויזיה ומלחמה בישראל 1968-1991, הגיש לבית הספר למדעי התרבות באוניברסיטת תל- אביב. לאורך כל השנים ממזג דן את עשייתו האקדמית, העיונית, בפעולה אקטיבית, יישומית, בין השאר במסגרת סדנת "ספוט" אותה ייסד והנחה לצד שותפיו. הסדנה הכשירה לאורך 17 שנות פעילותה מאות סטודנטים מצטיינים ליצירה והפקה של מהלכי תקשורת שיווקית פורצי דרך עבור עמותות וארגונים חברתיים. מחבר שותף (עם ד"ר דוד גורביץ') של "אנציקלופדיה של הרעיונות: תרבות, מחשבה, תקשורת" - מחקר מקורי וביקורתי המוגש במתכונת אנציקלופדית והנגיש כספר וברשת, והכולל מאות מושגי מפתח בתיאוריה של התרבות. ספר נוסף: "מתים לראות" עוסק בזיכרון הטלוויזיוני של המלחמה בישראל ומצטרף לשורת פרסומים העוסקים באופן ייחודי בתחום העדות, הזיכרון והטראומה.

תואר שלישי (.Ph.D) בלימודי תרבות , אוניברסיטת תל אביב.
תואר שני (.M.A) בתקשורת המונים , האוניברסיטה העברית בירושלים.
תואר ראשון (.B.A) בקולנוע וטלוויזיה , אוניברסיטת תל-אביב.
תחומי מחקר והוראה
היסטוריה, טראומה ומדיה; תרבות פופולרית; כלכלה ויצירת תוכן; תקשורת שכנועית; פרסום חברתי, אקטיביזם ושיבוש תרבות.