ד"ר דן ערב

ראש התמחות פרסום ושיווק ומרצה בבית הספר לתקשורת
פרטי קשר

דן ערב הוא יוצר תוכן, חוקר תרבות וזיכרון ומרצה בכיר לתקשורת בבית הספר לתקשורת. בעל תואר ראשון מן החוג למדע המדינה והחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת ת"א ותואר שני (בהצטיינות) מן האוניברסיטה העברית. את עבודת הדוקטורט: "טראומה, בידור, זיכרון: טלוויזיה ומלחמה בישראל 1968-1991, הגיש לבית הספר למדעי התרבות באוניברסיטת תל- אביב "בגיל 29, עם תואר ראשון בקולנוע וטלוויזיה, הגעתי בדרך מקרה אל המכללה למנהל. קריירה אקדמית לא היתה כלל אופציה. חלמתי על דברים אחרים. הרצאת אורח אחת שנתבקשתי לשאת הציתה בי איזשהו ניצוץ שהיה חבוי בתוכי. בתוך זמן קצר הוצע לי ללמד סדנה וזמן לא רב אחר כך כבר נוכחתי בייעודי: להיות מורה. לאורך כל השנים שאפתי למזג את עשייתי האקדמית, העיונית, בפעולה אקטיבית, יישומית. נתתי לכך ביטוי ביצירה עצמאית - כיועץ במגזר הפרטי וכעורך תוכן במסגרת הפקות טלוויזיוניות שונות - אך בעיקר במסגרת סדנאות יישומיות ובליווי פיתוחם של מיזמים שונים עם הסטודנטים. לצד קורסים וסמינרים רבים אותם לימדתי לאורך השנים, הנחיתי ב17 השנים האחרונות את סדנת "ספוט". הסדנה פועלת כסדנה שנתית מתקדמת לסטודנטים מצטיינים כשמטרת העל שלה: הכשרת סטודנטים, ברמה הגבוהה ביותר האפשרית, ליצירה והפקה של מהלכי תקשורת שיווקית פורצי דרך. בעשר השנים האחרונות מתמקדת הסדנה בקידום אג'נדות חברתיות של עמותות וארגונים חברתיים שונים. הפרסום המשמעותי ביותר לו אני שותף הוא "אנציקלופדיה של הרעיונות: תרבות, מחשבה, תקשורת", תוצר של 13 שנות עבודה בצוותא עם עמיתי המכובד ד"ר דוד גורביץ'. הספר, שיצא לאור במאי 2012 בהוצאת "בבל", הוא מחקר מקורי וביקורתי על תרבות, מחשבה ותקשורת בימינו המוגש במתכונת אנציקלופדית. הספר כולל למעלה מ-1,300 עמודים ובהם כ-600 מושגי מפתח בתיאוריה של התרבות; נידונים בו קשרי הגומלין בין תרבות “גבוהה” לתרבות פופולארית, בין פילוסופיה לתקשורת, בין אמנות לבין חיי יומיום. עם יציאתו זכה הספר לביקורות אוהדות ולהצלחה מסחרית. מעבר לכך ניתן לציין פרסומים העוסקים באופן ייחודי בתחום העדות, הזיכרון והטראומה".

תואר שלישי (.Ph.D) בלימודי תרבות , אוניברסיטת תל אביב.
תואר שני (.M.A) בתקשורת המונים , האוניברסיטה העברית בירושלים.
תואר ראשון (.B.A) בקולנוע וטלוויזיה , אוניברסיטת תל-אביב.
תחומי מחקר והוראה
היסטוריה, טראומה ומדיה; תרבות פופולרית; כלכלה ויצירת תוכן; תקשורת שכנועית; פרסום חברתי, אקטיביזם ושיבוש תרבות.
קורסים
מבוא לתקשורת שכנועית; עקרונות התוכן למדיה; אקטיביזם תקשורתי ושינוי חברתי; זיכרון, בידור ומדיה פופולרית; קולנוע ומהפכה; סדנת ספוט (קידום תקשורתי של אג'נדות חברתיות).
משרות עיקריות
שימש כעורך ומפיק טלוויזיה, בין השאר עורך הסדרה התיעודית "יורים ושרים" - על ההיסטוריה של הלהקות הצבאיות.
ערך חלקים ב"יומן" של דוד פרלוב.
מפתח תוכן דיגיטלי, בין השאר יוצר "פרוייקט שוטטות" (www.shotetoot.com)
שותף ליצירת "יורים ושרים" - סדרה תיעודית על ההיסטוריה של הלהקות הצבאיות.
מפרסם מאמרים בכתבי עת מקצועיים ובספרי עיון בנושאי תקשורת ותרבות.
מנחה סדנת ספוט (www.sadnatspot.co.il)