לימודי משפטים בקמפוס בני ברק

המסלול ללימודי משפטים בקמפוס החרדי של המכללה למינהל עמל על שיתופי פעולה שמטרתם יצירת אפשרויות תעסוקה מגוונות עבור בוגריו.

אחד התחומים שבו אפשרויות התעסוקה הן מגוונות יחסית הוא תחום עריכת הדין. מי שמסיימים לימודי משפטים יכולים לעבוד כעורכי דין בפירמות השונות, בפרקליטות המדינה ובמחלקות המשפטיות בשלל ארגונים.
לכן, לא פלא שהביקוש ללימודים אלו גבוה באופן יחסי. מסלול מיוחד שנפתח השנה מאפשר גם לאוכלוסייה החרדית להשתלב בעולם זה. המסלול ללימודי משפטים בקמפוס החרדי של המכללה למינהל ממשיך את המסורת הארוכה של המכללה הדוגלת בשילוב בין ידע מקצועי ברמה הגבוהה ביותר וקשר הדוק עם התעשייה, שמטרתו לסייע לבוגרים במציאת עבודה עם סיום התואר.

אחת הסיבות לפופולאריות הגבוהה של מסלול המשפטים במכללה למינהל הם אחוזי המעבר הגבוהים של בחינות הלשכה שעמדו ב-2014 על 93% מכלל הניגשים , אך גם, כאמור, המאמץ הרב המושקע בסיוע לסטודנטים ולבוגרים בפיתוח הקריירה שלהם.
במסגרת זו עמלים בקמפוס החרדי על שיתוף פעולה חדש שיסייע לסטודנטים להתנסות בעשייה המשפטית עוד במהלך התואר. פרופ' יורם רובין, דיקן בית הספר למשפטים ע"ש שטריקס של המסלול האקדמי המכללה למינהל, מספר על קליניקה חדשה בשיתוף עם פרקליטות המדינה המיועדת רק לתלמידי הקמפוס החרדי.
במכללה למינהל קיימות מגוון רחב של קליניקות בהן משתלבים סטודנטים בשנה ב' ו-ג'. הקליניקות הן למעשה קורס במסגרת תכנית הלימודים שמאפשר התנסות מעשית. במסגרת זו הסטודנטים עוזרים לספק סיוע משפטי חינם לאוכלוסיות מוחלשות במגוון תחומים – נוער בסיכון, הוצאה לפועל ועוד.

העבודה בקליניקות המשפטיות מספקת לסטודנטים הזדמנות לרכוש כלים מעשיים שישמשו אותם אחר כך בקריירה שלהם. ההתנסות הזו באה לידי ביטוי באפיק של סיוע משפטי פרטני. כך למשל, מתנסים הסטודנטים בכתיבת מכתבי תביעה , כתיבת עררים, עתירות לבג"צ, עתירות מנהליות ועוד.

רבין מציין כי המכללה פועלת ליצירת שיתוף פעולה עם פרקליטות המדינה לפתיחת קליניקה שבמסגרתה סטודנטים של הקמפוס החרדי יעבדו בצמוד לפרקליטים בפרקליטות המדינה, מתוך כוונה שלאחר הלימודים הם יוכלו להשתלב בעבודה קבועה בה. " בפרקליטות יש נכונות גבוהה מאוד לפעול למען שילוב של עורכי דין מהמגזר החרדי. זה גוף שמבין את חשיבות המגוון של אוכלוסיית המועסקים בו", הוא מציין.
מתאימים את תכנית הלימודים לבעלי משפחות

שיתוף פעולה זה, כאמור, הוא חלק מהדגש הרב שמקנים בקמפוס החרדי לכל נושא התעסוקה, מתוך הבנה כי האוכלוסייה המגיעה ללמוד בקמפוס היא אוכלוסייה בוגרת יותר ובעלת משפחות.
כחלק מהבנה זו מסלול הלימודים מותאם לאנשים הלומדים בישיבה בשעות הבוקר ולהם גם משפחה והלימודים נערכים יומיים בשעות אחר הצהריים.
כמו כן, הוקם בקמפוס החרדי מרכז לניהול קריירה שילווה את הסטודנטים החרדי לאורך כל התהליך למציאת פרנסה. במרכז יינתן דגש על עבודה פרטנית צמודה עם כל מועמד ומועמד, במסגרתה יעזרו להם להתכונן לראיונות עבודה ולמרכזי הערכה, יסייעו להם בכתיבת קורות חיים, ויספקו להם מידע רלבנטי על מעסיקים ועל משרות פנויות.
כמו כן, יתקיימו מפגשים חודשיים, לגברים ולנשים בנפרד, בהם יסופקו לסטודנטים כלים פרקטיים ביניהם הדרכה כיצד לקרוא תלוש שכר, הסבר על עולם הפנסיה, הדרכה כללית על זכויות העובדים ועוד. בנוסף, יתפעל המרכז לוח אינטרנטי ייחודי בו יפורסמו הצעות עבודה ייחודיות, מאמרים רלוונטיים וטיפים מקצועיים למחפשים עבודה. עוד יוכלו הסטודנטים  להיחשף למעסיקים שונים כבר במהלך הלימודים במסגרת ירידי תעסוקה, מגוון פרויקטים של התמחות, הרצאות של בכירים במשק ועוד .

השאר פרטים וקבל 40% הנחה בדמי רישום