קורסי קיץ בחו"ל

הפקולטה למשפטים ע"ש חיים שטריקס

במסגרת פעילויות הפקולטה פועל מערך תוכניות קורסי הקיץ בחו"ל, המבקש לאפשר למספר רב של סטודנטיות וסטודנטים לחוות חוויית לימודים ייחודית בחו"ל. הלימודים נערכים במספר פקולטות למשפטים ברחבי העולם, בשפה האנגלית, יחד עם חברות וחברים לספסל הלימודים, וזאת בלימודים מרוכזים הנמשכים כשבועיים במהלך הקיץ.

הפקולטה למשפטים ע"ש חיים שטריקס פועלת על מנת להעשיר את עולמם של הסטודנטיות והסטודנטים, לאפשר להם ליהנות מחוויות ייחודיות וכמובן, להעשיר את הידע המשפטי שלהם, וכל זאת במגוון דרכים.

במסגרת פעילויות הפקולטה פועל מערך תוכניות קורסי הקיץ בחו"ל, המבקש לאפשר למספר רב של סטודנטיות וסטודנטים בתואר הראשון במשפטים לחוות חוויית לימודים ייחודית בחו"ל. הלימודים נערכים במספר פקולטות למשפטים ברחבי העולם, בשפה האנגלית, יחד עם חברות וחברים לספסל הלימודים, וזאת בלימודים מרוכזים הנמשכים כשבועיים במהלך הקיץ.

בין מוסדות הלימוד היוקרתיים: אוניברסיטת קולומביה שבניו-יורק, אוניברסיטת אוקספורד שבלונדון, בית הספר לכלכלה בוורשה ועוד.

להשתתפות בקורס קיץ בחו"ל יתרונות אקדמיים, מקצועיים וחברתיים

ברמה האקדמית, מדובר בהזדמנות חד-פעמית להכיר תחומי משפט שונים, מפי מומחים בתחומם, ומתוך נקודת מבט גלובלית והשוואתית.
ברמה המקצועית, השתתפות בקורס קיץ בחו"ל מקנה יתרון משמעותי מבחינה מקצועית, וזאת מהטעם שלמשתתפות ולמשתתפים בקורסים אלו ניתנת ההזדמנות להיחשף לפרקטיקות משפטיות שונות הנהוגות בחו"ל ובכך נחשפים הם לעשייה המשפטית מנקודות מבט נוספות ברחבי העולם.

בד בבד, ההשתתפות מסייעת לשפר את השליטה בשפה האנגלית בכלל והאנגלית המשפטית בפרט בצורה משמעותית. השפה האנגלית הופכת עם השנים לשפה משמעותית בעולם הגלובלי, שבו לוקחים עורכי דין חלק.

במישור הסטודנטיאלי מדובר בחוויה ייחודית ובלתי-נשכחת – השתתפות בקורס קיץ בחו"ל עם חברות וחברים לספסל הלימודים והיכרות עם האופן שבו מתנהלים לימודי המשפטים במקומות שונים בעולם. במסגרת הקורס נחשפים המשתתפים לא רק ללימודים בפקולטה שבה הם לומדים, אלא גם לסיורים באתרים משפטיים רלוונטיים, אתרים היסטוריים וכמובן נהנים מפעילויות הוואי נוספות, וזמן חופשי להיות האחד עם השני.

לכל קורס מוצע אחראי מרצה מהסגל האקדמי של הפקולטה שיוצא עם המשתתפים לקורס.

הליך המיון

בכל שנה מוצעים מקומות לכ-150 סטודנטיות וסטודנטים, והפרויקט פתוח לבוגרי השנה השנייה והשלישית המעוניינים לאתגר את עצמם בשפה האנגלית ולמי שמבקשים לקחת חלק בחוויה לימודית ייחודית.
קול קורא הרלוונטי לכל שנת לימוד יוצא במהלך סמסטר הקיץ או הסמסטר הראשון, ובו מובאים הפרטים הנוגעים לדרישות הסף להשתתפות בקורסי הקיץ בחו"ל, מידע נוסף על הקורסים הרלוונטיים לכל שנה, עלויות, הליך המיון ועוד.

קרדיט אקדמי

קורסי הקיץ בחו"ל מעניקים נקודות אקדמיות המהוות חלק מנקודות הזכות הנדרשות לצורך השלמת תואר, כך גם ההשתתפות בקורס  קיץ שכזה עונה על דרישת הלימוד של קורס אחד בשפה האנגלית, הנדרשת גם היא לצורך השלמת לימודי התואר.