דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

"ההתחשבות בי במהלך הלימודים הייתה יוצאת דופן"

דימה קרויטור, אלוף ישראל בקפיצה לגובה, ובוגר תואר ראשון במדעי המחשב של המכללה למינהל, מאמין שכל ספורטאי מקצועי חייב לתכנן את עתידו עוד במהלך הקריירה הספורטיבית שלו

דימה קרויטור, אלוף ישראל בקפיצה לגובה ומי שייצג אותי במשחקים האולימפיים ב-2016, הצליח לשלב לצד הקריירה המקצועית שלו גם לימודים בתואר תובעני - מדעי המחשב. קרויטור, שסיים את לימודיו במסלול האקדמי המכללה למינהל לאחורנה, כבר עובד בחברת אלביט כמהנדס תוכנה. "התחלתי לעבוד באלביט עוד בתור סטודנט", הוא מציין, "במקביל אני עדיין מתאמן ושואף להשתתף באולימפיאדת פריז שצפויה להתקיים ב-2024".

אל אף היותו של התואר תובעני, קרויטור משוכנע שעשה נכון בכך שהתחיל את לימודיו במקביל לתחזוק קריירה כספורטאי מקצועי. "זו טעות גדולה לחכות לפרישה מהספורט ואז להתחיל בלימודים אקדמיים", הוא אומר, "אם ספורטאי רוצה שיהיה לו משהו בסוף הקריירה הספורטיבית שלו, הוא חייב להתחיל לתכנן עוד במהלכה וללמוד מקצוע תוך כדי".

קרויטור, כיום בן 32, מציין כי פרס את התואר על פני 4.5 שנים, במקום 3 כמקובל, על מנת להצליח לשלב את הלימודים עם העשייה הספורטיבית. לדבריו, התמיכה והעזרה שקיבל במהלך התואר כולו מהמכללה למינהל הייתה רבה. "ההתחשבות בי במהלך הלימודים הייתה יוצאת דופן", הוא אומר, "למעשה, ההתחשבות החלה עוד בתהליך הקבלה. למרות שלא היה לי את מספר היחידות הנדרש במתמטיקה ולכן לא עמדתי בדרישות הקבלה האוטומטיות לתואר, המכללה אפשרה לי לגשת למבחני התאמה, וכשעברתי אותם בהצלחה, התקבלתי ללימודים".

לדבריו, ההתחשבות הזו נמשכה במהלך הלימודים. כך, לדוגמה, לא דרשו ממנו חובת הגעה לכל השיעורים, מתוך התחשבות בעומס האימונים והתחרויות. "בנוסף, בתקופות עמוסות במיוחד, שמעון אמסלם, ראש מדור הספורט בדיקאנט הסטודנטים, תמיד היה כתובת עבורי. היו קורסים שבזכותו לא נאלצתי לעשות שוב. הגמישות הרבה התגלתה גם מצד דיקאן בית הספר והמרצים, וזה לא היה ברור מאליו". קרויטור מוסיף כי כל ההקלות האלו לא פגעו במקצועיות שלו וביכולות שלו. "הרמה של הלימודים הייתה גבוהה מאוד, ויש פה מרצים מעולים. הגעתי ללימודים האלו מבלי להכיר כלל את התחום, ועוד לפני שסיימתי אותם כבר מצאתי עבודה. אני חייב לסגל פה המון".

כיום לומדים במכללה מעל 150 ספורטאים פעילים במגוון ענפים, מתוכן למעלה מ-40 הם ספורטאים מקצועיים. המכללה עושה רבות על מנת לאפשר לסטודנטים אלו לשלב בין לימושים להמשך פיתוח הקריירה הספורטיבית שלהם, על ידי אפשרות לפריסת שנות הלימוד, מלגות, תמיכה לימודית הכוללת בין השאר שיעורי עזר, הכוונה, דחייה בהגשת עבודות ומבחנים במידת הצורך, וליווי כולל.