שבוע המשפט הטיפולי בישראל

בחודש נובמבר 2018 אירח המרכז את "שבוע המשפט הטיפולי בישראל", שנערך במעמד פרופ' דיוויד וקסלר, נשיא הארגון הבינלאומי למשפט טיפולי – The International Society For Therapeutic Jurisprudence (ISTJ)

שבוע המשפט הטיפולי בישראל נפתח בתאריך 5.11.2018 ביום העיון "תלמידי מחקר מציגים: מחקרים פורצי דרך במשפט טיפולי".

יום העיון נערך בשיתוף עם ביה"ס לקרימינולוגיה באוניברסיטת חיפה בראשות ד"ר טלי גל, ובסיוע עו"ס ענבר כהן מביה"ס למשפטים וביה"ס לקרימינולוגיה, ובמסגרתו הציגו תלמידי מחקר של ד"ר קרני פרלמן וד"ר טלי גל מחקרים שנכתבו בהנחייתן. למחקרים הגיבו פרופ' סוזן ברוקס מאונ' דרקסל ופרופ' דיויד וקסלר נשיא הארגון הבינ"ל למשפט טיפולי.

שבוע המשפט הטיפולי בישראל המשיך במפגש השקה חגיגי של החטיבה ישראלית בארגון הבינלאומי למשפט טיפולי (ISTJ)
מפגש ההשקה אשר נערך בשיתוף עם פרופ' רינת קיטאי-סנג'רו מהמרכז האקדמי למשפט ולעסקים, עסק, בין היתר, בהתווית דרכי פעולה של החטיבה הישראלית בארגון. פרופ' דיויד וקסלר נשא הרצאה בנושא תורת המשפט הטיפולי ודרכים להתפתחות תנועת המשפט הטיפולי.

השבוע המשיך במושב מיוחד בנושאConflict Resolution and Therapeutic Justice במסגרת כנס בינ"ל ביישוב סכסוכים שנערך בתכנית לניהול סכסוכים וגישור ע"ש אוונס באוניברסיטת תל-אביב The First International conference on Innovations in Conflict Resolution and Mediation. המושב התקיים ביום חמישי 8.11.18 באוניברסיטת תל-אביב וכלל הרצאת אורח של פרופ' דיויד וקסלר והרצאה של כבוד השופטת נירה דסקין, בית המשפט הקהילתי ברמלה.

לצפייה בתכנייה >