אודות התוכנית
תוכנית מוסמך במנהל עסקים M.B.A עם התמחות ב- FoodTech
תואר שני .M.B.A ייחודי עם התמחות בפודטק, מציע לסטודנטיות ולסטודנטים הכשרה מקיפה בניהול וטכנולוגיות מזון חדשניות, פיתוח סט מיומנויות ויכולות להשתלבות באקוסיסטם הפודטק הגלובלי. הסטודנטים יגלו הזדמנויות השקעה ייחודיות, ילמדו על טכנולוגיות פורצות דרך ויתחברו לקהילה תוססת של יזמים, משקיעים ומומחים בתחום הפודטק.
ההבנה שבעוד כמה עשרות שנים העולם יצטרך לספק מזון איכותי לקרוב ל-10 מילארד בני אדם בתנאי אקלים מחמירים, הדרישה למזון בריא יותר בעל ערכים בריאותיים ורפואיים ותכונות סנסוריות טובות, , כמו גם הצורך בשימור הסביבה, הניעה תעשייה חדשה וענקית המבקשת לרתום טכנולוגיות עילית לייצור מזון בריא, זול ומתוחכם. Foodtech. בשילוב הדרישה לחדשנות בחקלאות המסורתית נוצרה תעשיית ה Ag-Foodtech.
למי מיועדת התוכנית?
לכל מי שהוא כיום פעיל בתחום הפודטק, אולם חסר השכלה מתקדמת בניהול. לרבות מועמדים הבאים מרקע מדעי או מרקע אחר שאינו ניהולי ורוצים לקבל כלים ורקע לניהול. בנוסף, התוכנית מתאימה למי שהוא מחוץ לסקטור הפודטק, אולם מבקש להשתלב בעתיד בתחום שכן יעניק ידע רחב לא רק בניהול בתחום אלא ידע בסיסי מקצועי. התוכנית מיועדת לכל רמות התפקידים בתעשייה: מנהלי צוות, מנהלי מוצר, מנהלי שיווק, מנהלים כלליים וכו', וכל מי שמבקש להשתלב באחד התפקידים הללו.
צוות המרצים והמרצות שלנו
כל צוות ההוראה הינו בעל רקע אקדמי ומעשי חזק. רוב הצוות מורכב מדוקטורים ופרופסורים בכירים באקדמיה הנטועים עמוק בתעשייה.
בראש התוכנית יעמדו פרופ' רם רייפן מהאוניברסיטה העברית וד”ר מאיר קוגמן מהמכללה, שניהם מכירים ונטועים בתחום היזמות, הפודטק והסטארטאפים.
פרויקט גמר
כל הסטודנטיות והסטודנטים בתוכנית ישתתפו בפרויקט גמר שינוהל על ידי הצוות האקדמי ומומחים שונים מתעשיית ה- FOODTECH במטרה לגבש תוכנית עסקית לחקלאים באזור העוטף ובצפון הארץ, המבקשת להפוך את הגידולים באסם התבואה בישובים אלו לבסיס לפודטק.
*משך התכנית - 3 סמסטרים.
*כל בוגר של התוכנית יוכל להמשיך לתזה במנהל עסקים (ישנה אפשרות להתחיל בתוכנית התזה כבר לאחר השנה הראשונה ללימודים).
*ההתמחות אינה מצויינת בתעודת התואר.
מידע חשוב
-
מתי מתחילים03.11.24
הסגל שלנו
-
פרופ' רם רייפןרופא גסטרואנטרולוג ופרופ' לתזונת האדם, מייסד ומדען ראשי בחברת סטארטאפ הפודטק ChickP
-
גב' מיכל נאמןCEO, lumeega. מומחית בתחום שיווק ופיתוח עסקי בשווקים גלובליים. מנהלת קהילת הפודטק FoodTech Community IL ומרצה בנושא הפודטק הישראלי.
תנאי קבלה
קורסי התמחות ייחודיים
-
ניהול חברות FoodTechמטרת הקורס היא לתאר ולסקור את תעשיית הפודטק הישראלית, הדרכים העסקיות בהן היא מתפתחת ואיך רעיון טכנולוגי בתחום המזון החדיש הופך למוצר משווק.
מאחר וזהו קורס יישומי המפגשים ילוו בסיורים והרצאות אורח. -
מבוא למדעי המזוןהקורס הראשוני בהתמחות, מטרתו לתאר ולפרט את כלל סוגי הפיתוחים בתחום ה- FoodTech, הקשר בין FoodTech לתעשיית המזון המסורתית, והמאפיינים הבסיסיים של פיתוח מזון חדש.
-
מהמעבדה לפודטקקורס זה יבחן את תעשיית הפודטק ברמת המאקרו העולמית והמיקום של התעשייה בטרנד ובכלכלת הפודטק העולמית.
-
פיתוח של מוצרי מזון חדשנייםמטרת הקורס היא לתאר וללמד את שלבי הפיתוח העסקי/ הטכנולוגי של מזון חדשני. הליכי פיתוח מזון חדש נבדלים לחלוטין מדרכי הפיתוח המסורתיים בחקלאות ובתעשיית המזון. כל אחד מתחומי הפיתוח החדשניים ב- FoodTech, מצריך ידע ספציפי ונבדל מתחומים אחרים ומטרת היא הקורס להקיף את כל תחומי הידע העיקריים.