יפעת ביטון | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

פרופ' יפעת ביטון

מרצה בבית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס
פרטי קשר

פרופ' ביטון, בוגרת האוני' העברית ואוני' ייל וחוקרת לשעבר באוני' הרווארד, מתמחה בתחום דיני הנזיקין ואיסור-הפליה, והיא פעילה משפטית-חברתית מובילה. מאמריה הרבים מתפרסמים בארץ ובעולם. עבודתה המשפטית "מתורגמת" לעולם המעשה באמצעות "מרכז תמורה - המרכז הקליני לקידום השוויון", אותו הקימה לפני עשור ושהיא מנהלת בהתנדבות מיום היווסדו. עבודתה המשפטית זיכתה את פרופ' ביטון בפרסי זכויות-אדם בארץ ובחו"ל. בין הפרסים שקיבלה: פרס קרן דפנה יזרעאלי לפמיניסטית פורצת-דרך (2012); פרס טננבאום למחוללת מהפיכה פמיניסטית של ארגון נשות הדסה העולמי (2014); אות ע"ש אדמונד י. ספרא למצוינות ותרומה לחברה הישראלית (2015); אחת מ-50 הנשים המשפיעות בישראל, פורבס (2015); פרס לשכת עורכי-הדין, Honoris Causa (2016) ופרס כי"ח לחינוך וחברה (2016). לדבריה: "עוד כסטודנטית שאפתי להשפיע על המשפט לטובת קידום זכויות-אדם, ובפרט, קידום השוויון בחברה. בתקופת לימודיי, המשפט הציבורי היה המרחב הבלעדי לעשות זאת. בעבודתי המחקרית והמעשית שקדתי על פיתוח כלים להשמשת דיני הנזיקין ככלי מרכזי להגנה על השוויון, וכיום, גם מרחבי המשפט הפרטי שותפים לקידום השוויון."

2005
תואר דוקטור (Ph.D), האוניברסיטה העברית בירושלים.
2008 - 2009
תואר שני (LL.M.), אוניברסיטת ייל, הצטיינות יתרה.
2004 - 2005
בתר-דוקטוראט כחוקרת אורחת בביה"ס למשפטים, Harvard University, Cambridge, MA, USA, (2005-2004).
2000
תואר שני (LL.M.), האוניברסיטה העברית, הצטיינות.
1996
תואר ראשון (LL.B.), האוניברסיטה העברית, הצטיינות.
דיני נזיקין ואיסור אפליה, ביקורת פמיניסטית של המשפט, תיאוריות של אפליה ואיסור-אפליה, ניהול סיכונים ודיני הנזיקין, משפט ופוסט-ליברליזם.