יפעת ביטון | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

פרופ' יפעת ביטון

מרצה בבית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס
פרטי קשר

פרופ' ביטון מתמחה ומרצה בתחום דיני הנזיקין ואיסור-הפליה, והיא פעילה משפטית-חברתית מובילה. מאמריה הרבים בנושאים הקשורים לתחומי התמחותה מתפרסמים בארץ ובעולם. עבודתה המשפטית "מתורגמת" לעולם המעשה באמצעות "מרכז תמורה לקידום השוויון", אותו הקימה לפני עשור ושהיא מנהלת בהתנדבות מיום היווסדו. עבודתה המשפטית זיכתה את פרופ' ביטון בפרסי זכויות-אדם בארץ ובחו"ל. בין הפרסים: פרס קרן דפנה יזרעאלי לפמיניסטית פורצת-דרך (2012); פרס טננבאום למחוללת מהפיכה פמיניסטית של ארגון נשות הדסה העולמי (2014); פרס זכויות האדם לפעילה ישראלית, ארוחת הערב השנתית של זכויות האדם בלונדון (2014); אות ע"ש אדמונד י. ספרא למצוינות ותרומה לחברה הישראלית (2015); בחירה כאחת מ-50 הנשים המשפיעות בישראל, מגזין פורבס (2015). לדברי פרופ' ביטון: "עוד בהיותי תלמידת תואר ראשון במשפטים נוצרה אצלי תשוקה גדולה להפוך חלק ממי שביכולתם להשפיע על עולמנו באמצעות המשפט ולעצבו לטובת קידום זכויות-אדם, ובפרט לשם קידום השוויון בחברה. בתקופת לימודיי, המשפט הציבורי היה המרחב הבלעדי לקידום זכויות-האדם. בעבודתי המחקרית והמעשית שיניתי מציאות זו, וכיום, גם מרחבי המשפט הפרטי מאפשרים זאת. בעבודתי, שקדתי על פיתוח כלים להשמשת דיני הנזיקין ככלי מרכזי להגנה על השוויון. עבודתי מציעה הן מערך תיאורטי המצדיק מעבר זה, הן דוקטרינות קונקרטיות באמצעותן ניתן לבצעו. יישום תיאוריות אלה בבתי המשפט, הנעשית באמצעות ניהול תיקים אידאולוגיים בידיי ב"מרכז תמורה", תורם לכך במיוחד. מי שמגיעים ללימודי המשפט ממניעים של רצון להניע שינוי חברתי ולהיות חלק מעיצוב פני החברה, פועלים בכיוון הנכון. אמנם, המשפט אינו הזירה היחידה לשינוי חברתי, אולם יש לה תפקיד מרכזי בכך." בנוסף לעבודתה המחקרית והפרקטית לשינוי חברתי, פרופ' ביטון היא פובליציסטית המביאה לידי ביטוי את מומחיותה בקידום שוויון באמצעי התקשורת השונים בישראל, בין היתר, ככותבת טור ב"ידיעות אחרונות" וכמגישת תכנית פובליציזם בגלי צה"ל.

2005
תואר דוקטור (Ph.D), האוניברסיטה העברית בירושלים.
2008 - 2009
תואר שני (LL.M.), אוניברסיטת ייל, הצטיינות יתרה.
2004 - 2005
בתר-דוקטוראט כחוקרת אורחת בביה"ס למשפטים, Harvard University, Cambridge, MA, USA, (2005-2004).
2000
תואר שני (LL.M.), האוניברסיטה העברית, הצטיינות.
1996
תואר ראשון (LL.B.), האוניברסיטה העברית, הצטיינות.
דיני נזיקין ואיסור אפליה, ביקורת פמיניסטית של המשפט, תיאוריות של אפליה ואיסור-אפליה, ניהול סיכונים ודיני הנזיקין, משפט ופוסט-ליברליזם.
קורסים
דיני נזיקין, תורת המשפט, מאבקן לשוויון של קבוצות מיעוט, מגדר ומשפט, משפט וקולנוע, דיני נזיקין וקידום השוויון (קליניקה).
משרות עיקריות
חברת סגל בדרגת "מרצה בכירה" – המסלול האקדמי, המכללה למנהל.
2009
חברת סגל בדרגת "מרצה" – המסלול האקדמי, המכללה למנהל.
2014 - 2009
Affiliated visiting scholar, Peking University School of Transnational Law, China: דיני נזיקין (אמריקאיים), משפט נזיקי בינלאומי, משפט ומגדר.
2006
חברת סגל בדרגת "מרצה" – מכללת שערי משפט.
2001 - כיום
מרצה מן החוץ, הפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית.