תואר ראשון במדעי ההתנהגות

כל מה שרציתם לשאול

מהן אפשרויות התעסוקה לאחר סיום התואר? אילו התנסויות מעשיות מתקיימות במהלך הלימודים? והאם יש מלגות הצטיינות?
  • מסלולי לימוד ערב ובוקר, לנוחות הסטודנטים.
  • חשיפה ליריעה רחבה של נושאים בתחומי עניין שונים המאפשרת לכל סטודנט לבחור את עיסוקו העתידי לפי העדפותיו.
  • למידה בקבוצות קטנות, בתרגולים ובסדנאות, המאפשרת היכרות אישית בין הסטודנטים לסגל ההוראה.
  • המסלול הישיר: סטודנטים מצטיינים יוכלו להשלים תואר ראשון ושני ב-4 שנים.
  • בוגרי התכנית יוכלו להשתלב במגוון תפקידים בכירים בארגונים ציבורים, בארגונים עסקיים, במגזר השלישי, בארגונים חינוכיים, בחברות הייטק ועוד.
  • בוגרי לימודי מדעי ההתנהגות יכולים להמשיך לתארים מתקדמים בכל אוניברסיטה או מוסד אקדמי ולהשתלב בקשת רחבה של תפקידים ניהוליים: משאבי אנוש, פיתוח הדרכה, גיוס ומיון ועוד.
  • ניתן להמשיך ללימודי תואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני/ בלימודי משפחה/ בפסיכולוגיה של הספורט בבית הספר למדעי ההתנהגות או לבחור בלימודי תואר שני בכל מוסד אקדמי בארץ ובחו"ל.

במסגרת תכנית הלימודים לתואר ראשון במדעי ההתנהגות נלמדת חטיבה בניהול משאבי אנוש.
התכנית נבנתה מתוך רצון לפרוס זוויות ראייה שונות של המציאות ולהעניק הבנה רחבה ביותר של החוויה האנושית-חברתית-תרבותית. התואר משלב ידע ממגוון תחומים, והעיקריים בהם: פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. התואר מקנה כלים תאורטיים ויישומים להבנת החברה על מגוון תהליכיה ומבניה, להובלת השינויים בה, להתפתחות אקדמית נוספת במגוון תארים שניים ולהשתלבות במגוון עיסוקים.

בית הספר למדעי ההתנהגות עיצב שלושה ערוצי למידה ייחודיים המאפשרים למידה אפקטיבית, מעניינת ופרקטית:

• קורסי המליאה מאפשרים לסטודנטיות ולסטודנטים להיחשף לתיאוריות קלאסיות ועכשוויות בתחומי הפסיכולוגיה, הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה, ובתוך כך לחוות את ההוראה הקלאסית באקדמיה, בקבוצה גדולה, מול מרצים מובילים ומרתקים, וצוות
    מתרגלים מסור המלווה את הקורס ואת הסטודנטים.

• מרחבי הלמידה הנלמדים בקבוצות קטנות, מוקדשים להיכרות קרובה וחוויתית עם מושגי היסוד בכל אחד מעולמות התוכן הכי עדכניים ורלוונטיים שיש היום בסוציולוגיה. היתרונות של ערוץ למידה זה:
    א. כל מרחב למידה ילמד לאורך 4 מפגשים, ובכך "ישבור" את המבנה הסמסטריאלי הקלאסי, ויאפשר דינמיקה ותנועה לאורכו.
    ב. מרחבי הלמידה נלמדים בקבוצות קטנות, לכן מאפשרים דיאלוג קרוב ועשייה משותפת בין הסטודנטים לבין עצמם, ובינם לבין אנשי הסגל.
    ג. כל מרחב למידה יסתיים בהגשה של פרויקט, עיוני או מעשי, אשר יוערך באופן מילולי ומספרי. בכך יציבו
    מרחבי הלמידה מדד נוסף להערכה של הלומדות והלומדים אצלנו, לצד מבחני סוף הסמסטר.

• המסלול היישומי של תכנית הלימודים כולל: חטיבה בניהול ומשאבי אנוש מציע מכלול ידע עיוני ומעשי עשיר המכין את הסטודנטיות והסטודנטים להשתלבות מוצלחת בשוק העבודה.

קבלה אוטומטית:

מסלול בגרות: ממוצע בגרות משוקלל מציון 85 ומעלה.

מסלול בגרות ופסיכומטרי: זכאות לבגרות וציון פסיכומטרי 580 ומעלה. לחלופין, עמידה בתנאי הציון המשוקלל הנדרש במוסד.

תואר ראשון במדעי ההתנהגות לאקדמאים: זכאות לתואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בישראל.

* מועמדים שאינם עומדים בתנאים שלעיל יכולים להירשם למסלול המכינה (בכפוף לעמידה בתנאי הקבלה למכינות).

המסלול הישיר: תואר ראשון ושני ב-4 שנים.
סטודנטים מצטיינים מהתואר הראשון יכולים להשתלב בלימודי התואר השני בייעוץ ופיתוח ארגוני כבר בשנה השלישית ללימודיהם.
ההשתלבות בלימודי תואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני מותנית בעמידה באמות מידה של מצוינות אקדמית וניסיון תעסוקתי.

בוגרינו מאיישים קשת של תפקידים: מנהלי משאבי אנוש במגזר העסקי והציבורי, מנהלי קהילות, יועצים ארגוניים, יועצים למשפחות, דוברים ואנשי יחסי ציבור, אנשי שיווק ותקשורת, תפקידי הדרכה, גיוס טאלנטים בחברות היי-טק, ניהול פרויקטים ואכיפת חוק. בוגרינו משתלבים בגופים מובילים ובהם: חברות ייעוץ או משאבי אנוש, ארגונים ציבוריים או פרטיים, ארגוני מגזר שלישי, מוסדות חינוך וגופים הפועלים בענפי הכלכלה הניהול והתקשורת.

רבים מבוגרינו ממשיכים בלימודיהם לתואר שני הן אצלנו בבית הספר למדעי ההתנהגות בתכנית ייעוץ ופיתוח ארגוני, בתכנית לימודי משפחה ובתכנית פסיכולוגיה של הספורט הן באוניברסיטאות ובמכללות אחרות במגוון תכניות לתואר שני.

בית הספר מציע תכנית לימודי ערב תלת שנתית ייחודית הפרוסה על פני 3 סמסטרים בכל שנה. הלימודים מתקיימים ביום שלישי החל מהשעה 16:00 ובימי שישי. בכל סמסטר לומדים הסטודנטים כ-16 שעות לימוד שבועיות.

הערה: הבחינות, שיעורי ההשלמה והרצאות האורח משותפים לכל התכניות, לפיכך הם עשויים להתקיים בכל יום בשבוע ובשעות מוקדמות יותר.
סמסטר הקיץ יילמד במשך 8 שבועות.

תכנית לימודי יום: 3 ימים בשבוע. הלימודים פרוסים על פני כל שעות היום.
תכנית לימודי ערב: הלימודים בתכנית מתפרסים על פני 3 שנים, 3 סמסטרים לשנה (כולל סמסטר קיץ). הלימודים מתקיימים ביום שלישי החל מהשעה 16:00 ובימי שישי.

- ריכוז הלימודים ואופן ארגון מערכת השעות מאפשרים שילוב של עבודה ולימודים.

הערה: קורסי אנגלית, בחינות, שיעורי השלמה, קורסים חוזרים והרצאות אורח משותפים לכל התכניות, לפיכך הם מתקיימים בכל שעות היום ובכל ימות השבוע.
מעבר בין מסלול בוקר למסלול ערב בתום שנה יאושר על בסיס מקום פנוי, ואפשר שיהיו לו השלכות מבחינת מערכת הלימודים.

למועמדים המעוניינים מוצעת הטבה משמעותית חד פעמית לאורך התואר בקבלת הלוואה בגובה 15,000 שקלים בלי ריבית והצמדה ובלא ערבים, בהחזר חודשי של 250 שקלים ל-5 שנים.

כמובן. המסלול מציע מלגת תואר מתגלגלת, בתנאי של מערכת מלאה וציון שלא יפחת מ-85 בסיום כל שנה. המלגה מיועדת לבעלי הציונים הבאים: 680 ומעלה בפסיכומטרי ו-100 ומעלה בבגרות.
מלגה מתגלגלת בסך 15,000 שקלים לציונים 679-650 בפסיכומטרי ובגרות 100 ומעלה בתנאי של מערכת מלאה וציון שלא יפחת מ-85 בסיום כל שנה.

הערות:
- יש להתעדכן בשינויים בכל שנה.
- אין כפל מלגות.
- הזכאות מותנית בשנת לימודים מלאה ובעמידה בבחינות.
- המועמד יחתום על הצהרה בנוגע לקבלת המלגה.

הרישום למסלול האקדמי המכללה למינהל נעשה אצל יועצת הלימודים או באתר הבית.
לרישום מקוון לחצו כאן>>

קמפוס המסלול האקדמי המכללה למינהל נמצא בשדרות יצחק רבין 7 במערב ראשון לציון, במרחק נסיעה של דקות ספורות מיציאת נתיבי איילון לראשל"צ ומתחנת הרכבת הסמוכה, וכמה מאות מטרים מיציאת כביש 431 לראשל"צ מערב. מיקומו האסטרטגי של הקמפוס מאפשר להגיע אליו מרוב היישובים בקו באר שבע ירושלים חדרה בתוך פחות משעה, וכמובן בתוך דקות ספורות מערי תל אביב והמרכז.

אוטובוסים מהמרכז

תל אביב: