דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

כחולים כהים ואובייקטים ללא גימור: הטרנדים של 2025 בתחום העיצוב

שרה רופמן, ראשת ההתמחות בעיצוב פנים בבית הספר לעיצוב וחדשנות, מסבירה מה המקור לטרנדים האלו ואיך תחום ה-CMF קשור לעיצוב פנים

גוונים כהים, לצד גיחות קלילות ומנצנצות והעדפה של חומרים טבעיים – הם רק חלק מהטרנדים שמובילים את עולם העיצוב ב-2025.

המעצבת שרה רופמן, ראשת ההתמחות בתואר ראשון בעיצוב פנים בבית הספר לעיצוב וחדשנות, מסבירה כי עד לאחרונה המגמה בעולם העיצוב היתה יותר צבעונית עליזה ומגוונת. "הטרנדים הבולטים כעת מבחינת צבעים הם גוונים כהים יותר – גוונים של כחול עמוק וכהה ולצידו גוונים בלי טונים דומים. עדיין צבעוני אבל יותר קודר".

לדבריה, הנטייה הזו נובעת מהעובדה כי העולם כולו מצוי בעידן של חוסר ודאות וחוסר יציבות, והמציאות נתפסת כלא פשוטה ולפעמים אפילו חסרת תקווה. "תחושת הכובד הזו וחוסר הבהירות באה לידי ביטוי בבחירה של הגוונים בהם עושים שימוש בעולמות העיצוב, אבל לא רק בהם – גם בחומרים אותם בוחרים וגם בהיבט של גימור".

כדוגמה היא מדברת על אובייקטים עיצוביים שנראים מאוד מגושמים וכמעט לא מגומרים ושימוש בחומרים שמשדרים ראשוניות או טבעיות – כמו שימוש בגושי בטון לעיצוב אובייקטים שנראים כמו שאריות, מחוספסים ולא מלוטשים ובעלי מראה גס. "לצד זה, יש גם בחירה בגוונים יותר קלילים ומנצנצים. אבל גם הבחירה הזו באה מחיבור לעולם שהוא מבולבל, מתוך שאיפה לאלטרנטיבה, מתוך רצון לייצר מקום של תקווה ונחמה".

עוד טרנד שהיא מצביעה עליו הוא בריחה לצבעוניות של צבעים משלימים. "למשל בחירה בעיצוב בשימוש בסגולים עמוקים וירוקים זרחניים. ההשלמה של הצבעים האלו היא לא נעימה ובוודאי שלא שגרתית, אבל כן מייצרת איזון בהיותם צבעים משלימים. שקט ממקום לא צפוי המאפיין את מצבו של העולם".

תעצבו לי כורסא

בנושא הזה ונוספים נוגעת רופמן בקורס שהיא מעבירה לסטודנטים וסטודנטיות בשנה ד' - "גימורים ופינישים". הקורס נוגע בין השאר בתחום ה- CMF (Color, Material, Finish). תחום זה הוא תחום מרכזי בעיצוב תעשייתי ועיצוב מוצרים, המתמקד בבחירת צבעים, חומרים וגימורים כדי להגדיר את האסתטיקה, התחושה והאיכות של מוצר. "השימוש בגישה הזו ככלי עבודה לעולם עיצוב הפנים היא חדשנית. במסגרתה, מעצבים צריכים לאפיין את השפה העיצובית והקונספט על פי החומרים, הצבעים והגימורים של האובייקט המעוצב, על מנת לייצר חיבור חוויתי ורגשי בין המשתמש לאובייקט".

במסגרת הקורס הסטודנטיות והסטודנטים צריכים להרכיב קולקציה של רהיטים ואביזרים לבית. "מבחינתם מדובר בהתנסות חדשה", אומרת רופמן, "בלימודים הם עוסקים בעיקר בתכנון מרחבים ובעבודה מול בריפים וקונספטים. בקורס הזה הם נדרשים לבנות סדרה של אובייקטים לחלל שכוללים בין השאר כורסה, שולחן קפה, כרית, גוף תאורה ואגרטל, ולבנות שפה קוהרנטית שמחברת את כולם דרך חומר, צורה וקונספט".

לדבריה הקורס מאפשר לסטודנטים ולסטודנטיות להתנסות בחומרים שונים ובתחושות שהם מעבירים. "אנחנו עושים המון סיורים בקורס – במרפדיות, חנויות תאורה ועוד. הסטודנטים מקבלים כלים שמסייעים להם להכיר את עולם העיצוב מזוויות שונות, וגם להתמודד עם עיצוב מסוג אחר, שדורש התמודדויות אחרות. הם נדרשים לעצב סדרה של חפצים שלכל אחד מהם מטרה אחרת ולכאורה אין ביניהם קשר".


שרה רופמן, ראשת ההתמחות בתואר ראשון בעיצוב פנים, בבית הספר לעיצוב וחדשנות