דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

תואר שני בלימודי משפחה

במסגרת תכנית התואר השני שלנו בלימודי משפחה, שהינו הראשון והוותיק בארץ, ובעל הסמכה קבועה מהמועצה להשכלה גבוהה, תחשפו לקורסים עיוניים ומעשיים בתחום המשפחה בדרככם.ן להיות יועצים.ות- מומחים.ות למשפחה. קורסים עיוניים לדוגמה: התפתחות לאורך מרחב החיים, תיאוריות ושיטות התערבות במשפחה, סוגיות פסיכולוגיות בחקר המשפחה ועוד - הקורסים מתחומי ידע שונים: פסיכולוגיה, סוציולוגיה, משפט ועוד,
עם דגש על ההקשר המשפחתי.

 

הכי חשוב לדעת שלצד הבסיס התיאורטי, התואר כולל גם סדנאות הכשרה מעשיות במיומנויות ייעוץ למשפחות.

 

השלב הזה מגיע לשיאו, במהלך השנה השנייה לתואר, במהלכה מתקיים פרקטיקום לאורך כל השנה: הסטודנטיות והסטודנטים מתנסים בתהליך ייעוצי להורים, זוגות ומשפחות. במסגרת הפרקטיקום יקבלו הסטודנטיות והסטודנטים הדרכה והנחיה מקצועית.


ומה עוד?

בתכנית שלנו יש שתי התמחויות אותן לומדים כל הסטודנטיות והסטודנטים:

  1. התמחות בשיטת אדלר לעבודה ייעוצית עם משפחות בהנחיית מרצות ומדריכות ממכון אדלר.
  2. התמחות בשיטת האימגו לייעוץ משפחתי, זוגי, יחידני וקבוצתי בהנחיית מרצות ומדריכות מאיגוד אימגו-ישראל: שיטת האימגו מבוססת על תיאוריה שהתפתחה בארה"ב, ובמרכזה עקרונות מובנים לתקשורת בין-אישית ולשיח ייעוצי. מאז שנות ה-80, יש לאימגו השפעה עצומה בשדה הייעוצי.
  3. התמחות בשיטת CBT (התערבות קוגנטיבית- התנהגותית), במסגרתה ילמדו עקרונות הגישה הייעוצית מבוססת CBT תוך כדי יישום ותרגול טכניקות נפוצות.

סיומו של התואר השני בלימודי משפחה, יחתום לא רק מסע מרתק אל העולם האישי של הבוגרות והבוגרים, אלא יהווה נקודת פתיחה למסלול קריירה מגוון ועשיר: עבודה בארגונים המספקים שירות למשפחות, פתיחת קליניקה ייעוצית ועוד.

תנאי הקבלה

• תואר ראשון ממוסד אקדמי המוכר בישראל בציון ממוצע של 75 ומעלה.
• מעבר ריאיון אישי ובכפוף לאישור ועדת הקבלה.

ייחודיות התכנית

הסמכה קבועה מהמועצה להשכלה גבוהה
ניסיון של יותר מ-15 שנה
דגש פסיכולוגי
שיתופי פעולה עם מכון אדלר ועמותת אימגו ישראל
תעודות הכשרה תואמות
לימודים היברידים, ככל שניתן, המשלבים הוראה בזום והוראה בכיתה
שתי התמחויות בפרקטיקה הייעוצית בהיקף של כחצי תכנית לכל הסטודנטים ללא צורך בבחירה
פרקטיקום: התנסות מעשית בעבודה עם משפחות- כולל הדרכה מקצועית רציפה. בשיתוף פעולה עם ארגונים הנותנים שרות למשפחות

חווית לימודים ייחודית

  • ייעוץ לזוגות ומשפחות בהנחיית אימגו–ישראל

    הגישה ההתייחסותית המאפיינת את מודל ההתערבות שפותח ע"י ארגון אימגו, עוצבה על ידי הארוויל הנדריקס ואשתו הלן לאקלי האנט, בשנות השמונים. מסגרת זו של ידע ופרקטיקה, מאגדת בתוכה, מושגים מתיאוריות פסיכולוגיות מגוונות כמו יחסי אובייקט, הגישה המערכתית, גישת הגשטאלט, הגישה ההתנהגותית וההומניסטית- אקזיסטנציאלית, והיא ממשיכה להתפתח יחד עם ההתפתחויות עכשוויות במדעי המוח והפיזיקה הקוואנטית. אם עד לא מזמן, חשבנו שאנו אינדיבידואלים נפרדים ועצמאיים, באה הפיזיקה הקוואנטית ומראה לנו כי כולנו קשורים ומחוברים זה לזה, והיעדר קשר הינו אשליה. הכלי הייחודי של הדיאלוג, מאפשר לנו לפתח מיומנות מיוחדת של נוכחות והכלה, המאפשרת לרפא את השברים שנוצרו בקשרים עוד בראשית דרכנו בעולם, להחזיר לעצמנו את החלקים ה"אבודים" שלנו, ואת ליבת האנרגיה שלנו, על כל השמחה, האמון והתשוקה.
    שיטת ההתערבות אותה מייצגת אימגו, התחילה במרחב הזוגי, והתרחבה לכל מקום ומצב בו אנו מעורבים במערכות יחסים: בעבודה, בבית ובמשפחה. מנחי אימגו מקצועיים פועלים כיום בהקשרים חברתיים מגוונים, כגון: בתי ספר, בתי חולים, בתי כנסת, מרכזים קהילתיים, ומפעילים את עקרונות ההתערבות שפותחו על ידי אימגו, במסגרת מהלכים של גישור, אמון, הדרכת הורים, ועוד.
    לצד ההיבט המקצועי של הכשרה, התערבות וייעוץ, החשיפה לשיטת האימגו מהווה מסע אישי מעצים עבור המשתתפים והמשתתפות, ומקנה להם פרספקטיבה וכלים להתבוננות במרחב החיים האישי של כל אחד ואחת.
  • הנחיית הורים ומשפחות בהובלת מכון אדלר

    תפיסת העולם והתיאוריה הפסיכולוגית-חינוכית של אלפרד אדלר, רואה במשפחה תא חברתי ראשוני להתפתחות הפרט ובעקבותיו הקהילה והחברה הדמוקרטית. תיאוריה ותפיסה זו היא קוגניטיבית והומנית ומדגישה חינוך לערכים ותחושת שייכות למשפחה ולקהילה כנקודת מוצא לבריאות נפשית וחברתית. באשכול של אדלר תילמד גישה זו כבסיס להדרכת הורים ולהבנת הרציונל שלה. יסודות התיאוריה כוללות, בין השאר, את כמיהתו של האדם לתחושות ערך, משמעות ושייכות במשפחה ובקהילה ואת הבנת התנהגותו כמכוונת מטרה. בקורס נבחן את המערכת המשפחתית כגורם מרכזי המשפיע על התפתחות אישיות האדם ואת מרכיביה: מערך משפחתי, אווירה משפחתית, דרכי חינוך והיחסים במשפחה.
  • פרקטיקום והתנסות מעשית

    הפרקטיקום המתקיים בשנה ב', מהווה, במידה רבה, את שיאו של תהליך ההכשרה המתקיים במסגרת התכנית. במסגרת הפרקטיקום, הסטודנטיות והסטודנטים מתנסים בתהליך ייעוצי משפחתי, ממוקד וקצר מועד של 12 מפגשים. הם עובדים בזוגות, ומקיימים תהליכי התערבות, תוך ליוווי אישי קרוב ובסטנדרט מקצועי גבוה ביותר, בשיתוף פעולה עם עמותות ומרכזים עירוניים הפועלים בקהילה, ומי שמקיימים עם בית הספר שלנו, שותפות ארוכת שנים.
    כך, לדוגמה, מרכז הורות משמעותית באשדוד, מרכז מנא בראשון לציון, עמותת פסיפס, עמותת גשר לנוער ועוד. מסגרת זו של הפרקטיקום, אם כן, מאפשרת לסטודנטיות ולסטודנטים התנסות מעשית בקבוצות אינטימיות, בהן מתקיימת הדרכה קבוצתית על היחס לתהליכי הייעוץ שמקיימות הסטודנטיות והסטודנטים, ובמסגרתה רוכשים ארגזי כלים מגוונים לצורך קיום תהליכי התערבות, דוגמת: האינטייק (היכרות והערכה ראשונית של המשפחה/זוג), תבנית ליצירת הקשר הראשוני עם הנועצים, מבנה התהליך הייעוצי, בחירת מוקד עבודה ייעוצית ועוד. בנוסף, במסגרת הפרקטיקום, הם נחשפי לעולמות תוכן ממוקדים, כאלה הנוגעים לסוגיות ליבה בחיי המשפחה, כגון: סמכות הורית, הצגת גבולות, ויסות רגשי, תקשורת בינאישית משמעותית ויעילה, היבטים של הורות לילדים עם צרכים מיוחדים ועוד.

יש לכם עוד שאלות?

במהלך החיים מתמודדות משפחות בסוגיות בהן נדרשת הכוונה וליווי של איש או אשת מקצוע המתמחה בתחום המשפחה. בסוגיות מגוונות עמן מתמודדות משפחות, כגון: הורות לילדים צעירים, הורות לילדים מתבגרים, מעברים, גירושין, ניהול משפחות רב דוריות, זוגיות, ניהול משפחות מורכבות, ניהול משברים ועוד, עשויים בני המשפחה להידרש ליועץ.ת מוסמכים.ות בעלי ידע והבנה ומיומנויות ייעוץ כדי להגיע למענה איכותי ומותאם. התואר השני בלימודי משפחה מכשיר אנשי מקצוע לכך. התכנית מעניקה הזדמנות מיוחדת להתפתחות אקדמית-פרופסיונלית כיועץ.ת-מומחה.ית למשפחה ובתוך כך הזדמנות להתפתחות אישית באמצעות תשתית לימודים בין-תחומית רחבה ומעמיקה.

מוסמכי התכנית יוכלו להשתלב במגזר הציבורי, במגזר העסקי ובמגזר השלישי בתפקידים הקשורים למתן שירותים למשפחה ולילד, כגון: ייעוץ והדרכה בנושאים הנוגעים לכינון בית ולתכנון משפחה; הדרכה וחינוך לחיי משפחה ולהורות; הנחייה וייעוץ במערכת החינוך; ייעוץ לארגונים, לרבות עמותות ארגונים וולונטריים בתחום המשפחה; ייעוץ בנושאי מדיניות ומתן שירותים למשפחה, ניהול מרכזי הורים ומשפחה ועוד.
התכנית מאפשרת למוסמכיה להשתלב בלימודי המשך מתקדמים בתחום הייעוץ/הטיפול הפרטני, הזוגי והמשפחתי במגוון מכונים מובילים בתחום. התכנית מאפשרת לסטודנטים לשלב עבודה במשרה מלאה עם לימודים, תוך קבלת הידע המתקדם והרלוונטי בתחום המשפחה, דבר אשר יאפשר קידום אישי, מקצועי וכלכלי. מוסמכים רבים כבר השתלבו בשוק העבודה בתפקידי ניהול, ייעוץ וטיפול בתחום המשפחה.

כל המידע שצריך לדעת על תואר שני בלימודי משפחה

כניסה לבלוג