דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

בית הספר לכלכלה

בית הספר לכלכלה הוקם בשנת 1994. מאז הקמתו, מציג בית הספר מגמה של פיתוח וצמיחה ונחשב לאחד מבתי הספר לכלכלה הגדולים והמובילים בישראל המכיל כ- 1,000 סטודנטים, הנהנים ממגוון יתרונות ייחודיים. בית הספר מכשיר בצורה הטובה ביותר לקריירה בתחומים הרלוונטיים, תוך שילוב של הקניית ידע תאורטי, ידע יישומי, הסמכות וניסיון מקצועי במהלך התואר. השאיפה בבית הספר היא לשלב מצוינות אקדמית יחד עם תפיסה יישומית, דרך רמת שיתוף פעולה שאין שני לה עם חברות וגופים מובילים במשק. תפיסה זו מובילה להשתלבות בוגרי בית הספר במגוון תפקידי מפתח ובעמדות מובילות במשק הישראלי. היחס האישי מצד הסגל האקדמי, הסגל המנהלי והקמפוס המרווח והחדיש מספקים אווירת לימודים דינמית התורמת להצלחה בתואר.


בבית הספר לכלכלה, אנחנו חיים בצומת הדרכים של תיאוריה ומעשה, משלבים הבנה כלכלית עכשווית עם מומחיות אמיתית מהתעשייה. הלוח השנתי שלנו, המועשר באמצעות תעודות מקצועיות, חוצה תחומים כמו נדל"ן, פיננסים, ושווקים קריפטו צומחים. דרך ניתוחים מתקדמים של עסקים וכלכלה, כולל שיטות בבינה מלאכותית ולמידת מכונה, הסטודנטים שלנו מצוידים לנתח ולחדש. אנו מטפחים בוגרים שאינם רק מיומנים בתיאוריה אלא גם מיומנים בשיטות מחקר מתקדמות, מוכנים להניע שינוי חיובי בגזרה הפרטית והציבורית כאחת.
החזון שלנו הוא לטפח חושבים ועושים, לשנות נופים כלכליים ולתרום לקהילה גלובלית משגשגת ושוויונית יותר.


תכניות הלימוד

תואר ראשון בכלכלה וניהול

ייחודן של תכניות הלימוד הוא השילוב של לימודי כלכלה עם קורסים בניהול, נדל"ן, מימון ושוק ההון, מימון וביטוח, אנליסט נתונים והתמחות בשמאות מקרקעין לצד לימודים מעשיים.

בית הספר משתף פעולה עם חברות מובילות בשוק ההון והפיננסים, בביטוח ובבנקאות, במטרה לאפשר לסטודנטים להתמחות בחברות כבר במהלך הלימודים, להעניק הסמכות בתחומי הלימוד ולקלוט בוגרים מתאימים לשורותיהן.

תואר שני בכלכלה יישומית 

תואר שני בכלכלה יישומית מכשיר כלכלנים בתחומים פרקטיים. התכנית מקנה לסטודנטים ארגז כלים הנדרש לניתוח כלכלי יישומי: ידע תאורטי רלוונטי, מודלים כמותיים לחיזוי התנהגות והערכת מדיניות, תרגום עלויות ותועלות לא מוחשיות לערכים מוניטריים, עבודה עם בסיסי נתונים גדולים, היכרות עם המשק הישראלי והגלובלי ואנגלית כלכלית.

בנוסף, תינתן לסטודנטים הזדמנות לנתח באופן מעשי סוגיה כלכלית נבחרת, במסגרת סדנה המשולבת עם פרויקט גמר, בהדרכת מנחים מנוסים ובשיתוף גורם כלכלי במשק. 

 

הבוגרים שלנו

הראייה היישומית של בית הספר לכלכלה מובילה ליצירת תכניות מעודכנות לשוק העבודה המאפשרות לבוגרי בית הספר לשמש במגוון רחב של תפקידים מוכרים בשוק ותפקידים חדשים דוגמת כלכלנים, אנליסטים, מיישמי BI, מנהלי תיקי השקעות, משווקים, יועצים פנסיוניים ועוד.

בתום הלימודים מצטרפים הבוגרים לרשת החברתית והמקצועית הגדולה והחזקה בישראל של בוגרי בית הספר. כמו כן, בית הספר מעמיד לרשות הסטודנטים והבוגרים את "המרכז לפיתוח קריירה", המלווה אותם עוד במהלך לימודיהם במסגרת מיזמים חדשניים המסייעים להם בצעדיהם הראשונים בעולם התעסוקה ובמהלך כל הקריירה המקצועית - הן כמעסיקים והן כדורשי עבודה. בית הספר מספק ייעוץ והכוונה לשוק העבודה גם לאחר התואר וללימודי המשך מתקדמים ושומר על קשר עם הבוגרים לאורך שנים.

 

מטרות בית הספר

  • הקניית כלי ניתוח, למידה ובקרה ומיומנויות מקצועיות גבוהות.
  • ביסוס הידע והרחבתו במגוון המקצועות הכרוכים בחשיבה הכלכלית במובנה הרחב ובתחומים המשיקים לה.
  • הקפדה מיוחדת על איכות ההוראה והשירות לסטודנט.
  • מינוף בית הספר עם התעשייה למקסום חוויה לימודית בדגש על התנסות מעשית.
  • שילוב בוגרי בית הספר בתפקידי מפתח במשק הישראלי.

AI בכלכלה

  • תואר ראשון בכלכלה וניהול

    במהלך התואר תלמדו כיצד לעשות שימוש בבינה מלאכותית לצורך ניתוח נתונים כלכליים ותחפשו לאופנים שבהם השימוש ב-AI משליך על עסקים ואסטרטגיות עסקיות.
  • תואר שני בכלכלה יישומית

    במהלך התואר תלמדו סמינר העוסק בסוגיות כלכליות בעולם הביג דאטה, תבצעו עיבוד נתונים באמצעות AI ו-ML. במסגרת פרויקט הפרקטיקום תוכלו לעסוק בהשלכות השימוש ב-AI על העולם הכלכלי.

שיתופי פעולה

  • כנס שמאות מקרקעין

    הכנס נערך זו השנה השניה בהובלת המרכז לפיתוח קריירה וסגל בית הספר לכלכלה, ומשך אליו את כל משרדי השמאות המובילים בענף שרובם ככולם מעוניינים בגיוס לשורותיהם של מתמחים ושמאים טובים ובעלי מוטיבציה. בכינוס השתתפו כ 200 איש והתקבצו אליו סטודנטיות וסטודנטים משנים ב' ו ג' במסלול שמאות ובמסלול נדל"ן.
  • כנסים בינלאומיים

    אנו גאים על אירוח מוצלח של כנס גיליון מיוחד של כתב העת the Journal of International Financial Markets, Institutions & Money (JIFMIM) ו-Finance Research Letters (FRL) בנושא אפקטיביות רגולציה פיננסית בראשות פרופסור גדי יעקבי, דיקן בית הספר לכלכלה לשעבר ועורך אורח של הגיליון המיוחד. בית הספר לכלכלה ומרכז חת לחקר התחרות והרגולציה אירחו את הכנס ב-27 ביוני. הכנס כלל 18 הצגות של חוקרים מובילים מארה"ב, קנדה, אירופה וישראל עם נאומים מרכזיים ודיון פאנל בהשתתפות פרופסור ג'ונתן באטן (Jonathan Batten), עורך JIFMIM ו-FRL, ד"ר ג'ורג' ת'יאוקרידס (George Theocharides), יו"ר הרשות לניירות ערך של קפריסין, וד"ר משה ברקת, מנכ"ל רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון בישראל. הכנס לא רק נתן במה לשיתוף ידע חדשני על האתגרים הנוכחיים העומדים בפני הרגולציה הפיננסית, כולל מגמות מתפתחות כמו רגולציה של נכסי קריפטו, אלא גם אפשר למשתתפים הגלובליים שלנו לחוות את הקמפוס היפהפה שלנו ואת ישראל. ב-28 ביוני יצאו משתתפי הכנס לביקור בירושלים עם סיור שלוש הדתות בעיר העתיקה ולאחריו סיור בשוק מחנה יהודה עטור טעמים, צבעים והיסטוריה ייחודיים.
  • מועדוני סטודנטים

    בית הספר לכלכלה מעניק ליווי אקדמי ומקצועי למועדונים שהוקמו ביוזמת הסטודנטים ומנוהלים על ידם.
    •מועדון הנדל"ן - קיים במכללה מזה כשלוש שנים, במהלכן מתקיימים מפגשים קבועים מדי שבוע, בהם נפגשים חברי המועדון עם בכירים, יזמים ובעלי מקצוע מתחומי הנדל"ן השונים ומעשירים את הידע בתחום זה. המועדון זוכה לליווי אקדמי של מרצה בית הספר לכלכלה מר יגאל רונאי, יו"ר קרן ריט 1 ,לשעבר המשנה למנכ"ל בנק דיסקונט. במפגשי המועדון התארחו מרצים רבים, ביניהם: רונן אשל- מנכ"ל גזית ישראל, רו"ח אלונה בר און- מנכ"לית קרן בית וגג, ראול סרוגו- יו"ר ארגון הקבלנים, אייל אוכמן- יו"ר איגוד חברות תמ"א 38 ,אברהם ללום- סגן יו"ר לשכת עורכי הדין, חבר הכנסת מיקי לוי ועוד.
    •פורום הסטודנטים לכלכלה -מטרת הפורום היא לעורר שיח כלכלי ביקורתי ויצירתי, ולחשוף את הסטודנטים לסוגיות כלכליות רלוונטיות בחברה הישראלית. במהלך השנה התקיימו הרצאות ומפגשים של בכירים מהאקדמיה במטרה להגביר מעורבות ועניין של הסטודנטים בתחום הכלכלה, פיתוח חשיבה ביקורתית, יכולות ניתוח ולמידה עצמית.
    •מועדון ההשקעות - המועדון הוקם במטרה לחשוף סטודנטים לשוק ההון בארץ ובעולם. במסגרתו, יעברו הסטודנטים הכשרה מעשית בה ילמדו כיצד מתבצע הליך ההשקעות, המסחר וקבלת ההחלטות ויפגשו אנשי מפתח מהתחום. המלווה האקדמי של המועדון הוא מר גילי כהן, מרצה מבית הספר לכלכלה, לשעבר מנהל ההשקעות הראשי של אקסלנס נשואה, כיום דירקטור בחברות מובילות ויזם עסקי.