דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים
אילו כלים רוכשים הסטודנטים במסגרת לימודי התואר ? אילו סדנאות ייחודיות מציע המסלול? כיצד מסייע בית הספר לתקשורת לבוגריו להפוך לאטרקטיביים בשוק העבודה?

לימודי תואר ראשון בתקשורת בהתמחות תוכן ויצירה מכשירה את הסטודנטים לפעול, להתמחות ולנהל במגוון רחב של עולמות תוכן ויצירה בהם טלוויזיה, עיתונות ועולמות הדיגיטל. היא מאפשרת לסטודנטים לרכוש כלים ומיומנויות מקצועיות דוגמת תסריטאות, תחקיר, ראיון, פיתוח פורמטים ועוד, כל זאת כדי שיוכלו גם לספר סיפור (story telling) וגם למכור אותו (story selling). אין פלא שאנשי התוכן והיצירה נחשבים לקוסמים של עולם התקשורת. הם האחראים על הפורמט הטלוויזיוני, על התחקיר העיתונאי, על הסרט, הסדרה, על המהלך הדיגיטלי. הם האנשים שבונים, מפתחים ומייצרים את הסיפורים שעומדים במרכז כל מסר תקשורתי.

קבלה אוטומטית:

מסלול בגרות: ממוצע בגרות משוקלל מציון 90 ומעלה ומעבר ראיון קבלה.

מסלול בגרות ופסיכומטרי: ממוצע בגרות משוקלל מציון 85 ומעלה, ציון פסיכומטרי 550 ומעלה, עמידה בציון המשוקלל הנדרש במוסד (בגרות ופסיכומטרי) ומעבר ראיון קבלה.

או: ממוצע בגרות משוקלל מציון 80 ומעלה, ציון פסיכומטרי 600 ומעלה, עמידה בציון המשוקלל הנדרש במוסד (בגרות ופסיכומטרי) ומעבר ראיון קבלה. 


תואר ראשון בתקשורת לאקדמאים:
זכאות לתואר ראשון ממוסד אקדמי המוכר בישראל ומעבר ראיון קבלה.

 

קבלה על תנאי:
מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה האוטומטית מוזמנים להגיש את מועמדותם ולפנות לצוות מרכז הרישום לצורך בדיקת אפיקי הקבלה על תנאי.

* מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה על תנאי יכולים להירשם למסלול המכינה (בכפוף לעמידה בתנאי הקבלה למכינות).

אנו מאמינים כי כל סטודנט צריך לצבור ניסיון ו"תיק עבודות" כבר במהלך הלימודים ובכך ליצור יתרון תחרותי כאשר הוא נכנס לשוק העבודה. ניסיון זה נצבר באמצעות הסדנאות המעשיות הרבות המועברות בבית הספר, שחלקן מתקיים בשיתוף פעולה עם גופים מובילים בתעשייה. מטלות הגמר בסדנאות אלו מניבות תוצרים הנכנסים היישר לתיק העבודות שלכם בתום הלימודים.

סדנת קריאיטיב
המהלך היצירתי מצוי בליבו של התהליך הפרסומי. איש הקריאיטיב נמצא בתווך – בין דרישות ואילוצי האסטרטגיה ובין מגבלות הביצוע וההפקה. הוא אמון על הפיצוח היצירתי של המסר התקשורתי באופן שיהלום את המטרות וקהלי היעד. בסדנה זו הסטודנטים מכירים את עקרונות החשיבה היצירתית העדכנית, תוך חשיפה לדרכי עבודה עם אפיקי מדיה שונים. הסטודנטים לומדים על תהליכי יצירת קמפיינים, את תפקידי צוות הקריאיטיב במשרד הפרסום, החל משלב החשיבה על הבריף ועד להולדת הרעיון והוצאתו לפועל.

מיומנויות פיתוח תוכן
בסדנה שנתית כפולה זו רוכשים הסטודנטים כלים מעשיים לפיתוח תוכן וכתיבה לאמצעי מדיה השונים. הסטודנטים מתנסים בכתיבה לז'אנרים שונים דרך מתודות של story telling ו- story selling (לספר סיפור ולמכור סיפור).
במסגרת הסדנה הסטודנטים רוכשים כלים מעשיים בעיבוד הסיפור התיעודי הן לתוכן ויזואלי והן לתוכן עיתונאי, עוסקים בבניית דמות, ליהוק, תחקיר, זיהוי קונפליקטים, צירים עלילתיים, תיעוד, עריכת/בניית תוכן, סינופסיס, תסריט "מציאותי" ועוד.
בנוסף, רוכשים הסטודנטים בסדנה את הבסיס לכתיבה עיתונאית: הם לומדים כיצד אוספים מידע, רוכשים מיומנויות כתיבה, מיומנויות עריכה, מתנסים בתורת הריאיון ועוד. הסטודנטים נחשפים ומתנסים במגוון הז'אנרים העיתונאים לדפוס ולדיגיטל. בהמשך מתמקדים הסטודנטים בכלים ליצירת סיפור שמושך את תשומת הלב בעידן רווי תכנים ומדיה, משלב גיבוש הרעיון ועד לכתיבת התסריט.

סדנת עיצוב ללא מעצבים
כמעט כל מסר תקשורתי, בין אם הוא מועבר בשלט חוצות, באתר אינטרנט או באפליקציה, הוא מסר שמעוצב לפרטי פרטים. בסדנה שנתית זו מוצגים בפני הסטודנטים מגוון של כלי עיצוב הנהוגים בתעשייה בהם Adobe Photoshop, Adobe Illustrator ו-Adobe Indesign. הסדנה, המועברת בסטודיו הדיגיטלי של בית הספר, מאפשרת לסטודנטים להתנסות בכלים אלו ולפתח בעצמם מוצרים דיגיטליים מעוצבים.

 

תלוי במסגרת האקדמית. קורסי החובה נלמדים באולמות גדולים ומשתתפים בהם 80-160 סטודנטים. סדנאות וסמינרים נלמדים בקבוצות קטנות, כיתות קטנות, אולפנים, חדרי עריכה, סטודיו דיגיטלי ועוד, וגודלן נע בין 20 ל-35 סטודנטים.

אנחנו מאמינים שלקריירה צריך לדאוג כבר במהלך הלימודים ואין דרך טובה יותר להתחיל מאשר לעבוד בארגון תקשורת. משום כך, הוקם בבית הספר "מדור התנסות מעשית" שכל תפקידו הוא לחבר סטודנטים לארגוני תקשורת, מהקטנים ועד הגדולים ביותר בישראל, בהם הסטודנטים מועסקים במסגרת "התנסות מעשית" שהיקפה 100 שעות. מהניסיון שלנו, חלק לא מבוטל מאותם ארגונים שוכר את הסטודנטים בסוף ההתנסות המעשית כעובדים מן המניין.

ייחודה של תכנית הלימודים שלנו היא בכך שהיא פותחת אפשרויות תעסוקה רבות. בוגרי בית הספר לתקשורת ממלאים מגוון עצום של תפקידים בארגוני תקשורת הפועלים בתחומים שונים. כך לדוגמה, הסטודנטים משתלבים במשרדי פרסום מסורתיים וחדשים בתחומים השונים (אסטרטגיה, קריאיטיב, ניהול מותג, תקציבאות ועוד), במשרדי יחסי ציבור, בערוצי טלוויזיה, בחברות הפקה, בעיתונים מודפסים ומקוונים, בחברות דיגיטל ועוד. אפשר למצוא את הבוגרים שלנו מנהלים חברות ענק, משמשים כעיתונאים חוקרים בטלוויזיה, מנחי תכניות בידור, יזמים של חברות סטארט-אפ מצליחות ועוד. במובן הזה, בית הספר לתקשורת של המסלול האקדמי המכללה למינהל הוא "פותח הדלתות" האולטימטיבי למגוון נרחב ומגוון של קריירות אפשריות בתחום הדיגיטל, התקשורת והניהול.

בבית הספר לתקשורת תוכלו למצוא אולפן טלוויזיה, חדרי עריכה וסטודיו דיגיטלי.

אולפן טלוויזיה
אולפן הטלוויזיה הגדול של בית הספר כולל שלוש מצלמות דיגיטליות באיכות שידור, מערכת ניתוב, מערכת גרפיקה לשידור ואפקטים תלת ממד. האולפן מצויד במערכת הקלטה וניגון על-ידי שרת וידאו, חדר סאונד אקוסטי הכולל מיקסר דיגיטלי, מחשב תאורה משוכלל ובקרת מצלמות מלאה.

סטודיו דיגיטלי
הסטודיו הדיגיטלי כולל 28 עמדות המבוססות על מחשבי מקינטוש מתקדמים, מקרן HD ועוד. הסטודיו בנוי בצורת Open Space ומאפשר שילוב מושלם בין לימוד ותרגול. הסטודיו הדיגיטלי משמש ללימודי מקצועות המולטימדיה דוגמת עריכת וידאו (Adobe Premiere), עיבוד תמונה (Adobe Photoshop) וקומפוזיציה, גרפיקה (Adobe Illustrator) ומערכות UX/UI, פיתוח אתרי אינטרנט ואפליקציות ועוד. הסטודיו מחובר למערכת אחסון מרכזית המאפשרת לכל סטודנט יחידת אחסון פרטית ברשת וכן מאפשרת עבודה על פרויקט משותף מכל העמדות.

תכנית הסדרי המימון נועדה להקל על הסטודנטים בתשלום שכר הלימוד ע"י פריסת שכר הלימוד להחזרים קטנים ונוחים ללא ריבית וללא הצמדה. לדוגמא, ניתן לקבל 15,000 ש"ח בפריסה של עד 60 החזרים בהחזר חודשי קבוע של 250 ש"ח ללא ריבית וללא הצמדה! הסדרי המימון מבוצעים באמצעות מערכת בנקאית ומסובסדים ע"י המסלול האקדמי המכללה למינהל.

קמפוס המסלול האקדמי המכללה למנהל ממוקם בשדרות יצחק רבין 7 במערב ראשון לציון, דקות ספורות בנסיעה מיציאת נתיבי איילון לראשון לציון ומתחנת הרכבת הסמוכה, ומספר מאות מטרים מיציאת כביש 431 לראשון לציון מערב. מיקומו האסטרטגי של הקמפוס מאפשר להגיע אליו מרוב היישובים בקו באר-שבע-ירושלים-חדרה בתוך פחות משעה, וכמובן תוך דקות ספורות מערי תל אביב והמרכז.

 

אוטובוסים מהמרכז

תל אביב:
אגד>>>
קו 84 מהתחנה המרכזית החדשה ת"א
קו 84 מהתחנה המרכזית הישנה ת"א
קו 163 מהתחנה המרכזית החדשה ת"א אל תחנה מרכזית חדשה ראשל"צ
קו 173 ממסוף 2000 ארלוזורוב ת"א
קו 173 מקניון עזריאלי ת"א

דן >>>
קו 129 ממסוף רדינג ת"א

ראשון לציון:
אגד>>>
קו 84 מהתחנה המרכזית החדשה ראשל"צ
קו 84 מתחנת רכבת משה דיין
קו 173 מתחנת רכבת משה דיין
קו 173 מהתחנה המרכזית החדש ראשל"צ
קו 6 מהתחנה המרכזית החדשה ראשל"צ
קו 6 מתחנת רכבת משה דיין
קו 17 מהתחנה המרכזית החדשה ראשל"צ
קו 17 מהתחנה המרכזית הישנה ראשל"צ
קו 6 מהתחנה המרכזית ראשל"צ
קו 6 מתחנת רכבת משה דיין
קו 433 מתחנת רכבת ראשונים
קו 204 מתחנת רכבת ראשונים
קו 163 מצומת טמפו-דרך השבעה אל תחנה מרכזית חדשה ראשל"צ

ירושלים:
אגד>>>
קו 431 מהתחנה המרכזית ירושלים
קו 433 מהתחנה המרכזית ירושלים

אוטובוסים מהדרום

אגד>>>
קו 204 מהתחנה המרכזית רחובות
קו 433 מהתחנה המרכזית רמלה
קו 204 מהתחנה המרכזית נס ציונה
קו 311 מהתחנה המרכזית אשקלון אל תחנה מרכזית חדשה ראשל"צ

קווים>>>
קו 138 מתחנה מרכזית יהוד
קו 138 מתחנה מרכזית אור יהודה
קו 139 מבית חולים שיבא
קו 139 מתחנה מרכזית אור יהודה
קו 139 מתחנה מרכזית קרית אונו