תואר ראשון במינהל עסקים- כל השאלות שרציתם לשאול

למה ללמוד מינהל עסקים?
הבחירה בתואר הראשון במינהל עסקים מציידת את הסטודנטים בגוף ידע רחב הנוגע  בקשת רחבה של נושאים בסביבה העיסקית בארץ ובעולם. עולם העסקים הוא שפה, כלי חשיבה ואופן התנהלות. כל אלו נלמדים במהלך התואר הראשון.
הלימודים פותחים בפני הבוגרים מגוון רחב של  של אפשרויות תעסוקה, החל מהשתלבות במגוון תפקידים בחברות גדולות וכלה בניהול עסק עצמאי מצליח. התואר הראשון במנהל עסקים הוא רחב מאד ומהווה בסיס להתפתחות עתידית במגוון רחב של תחומים.
כבר במהלך התואר הראשון בוחרים הסטודנטים התמחות משנה המאפשרת להם להעמיק את ידיעותיהם ומיומנויותיהם בתחום ספציפי, דוגמת מימון, שיווק או יזמות.

מהן ההתמחויות אותן אני יכול לבחור במסגרת לימודי מנהל עסקים?
במסגרת לימודי התואר תוכלו לבחור מבין מגוון ההתמחויות הבאות:
התמחות בחשבונאות, התמחות ביזמות וחדשנות, התמחות  בשיווק, פרסום ודיגיטל, התמחות במימון ושוק ההון והתמחות בניהול עסקי- בינלאומי

מה המשמעות של לבחור התמחות במינהל עסקים?
בית הספר למנהל עסקים מציע מגוון התמחויות אותן הסטודנט בוחר בסוף השנה הראשונה לתואר. ההתמחויות נלמדות במהלך השנה השנייה והשלישית, ומאפשרות לסטודנט להעמיק את הידע והמיומניות בתחום בו בחר.

מיהם  המרצים המלמדים בבית הספר למינהל עסקים?
צוות ההוראה משלב בין אנשי אקדמיה חוקרים, לבין מנהלים בכירים בתעשייה. המרצים בעלי ניסיון עיסקי מוכח המשלבים במהלך הלימודים את ניסיונם העיסקי זאת לצד הקפדה על למידה ברמה האקדמית הגבוהה והעדכנית ביותר שניתן.

אילו שירותים ועזרים עומדים לרשות הסטודנטים בבית הספר למנהל עסקים?
שיעורים מצולמים
- כל השיעורים מצולמים ועולים לרשת האינטרנט מספר שעות לאחר השיעור, זאת על מנת לסייע לסטודנטים לחזור על החומר וכן להשלים חומר במידה ולא נכחו בשיעור.
HUB למידה - מתחם לימודים ייחודי, בו ניתן ללמוד בקבוצות עצמאיות או יחד עם עוזר הוראה לאחר שעות הלימודים.
מחשבים, מדפסות ומכונות צילום , פזורים ברחבי הקמפוס לשימוש הסטודנטים.
נגישות וזמינות של סגל ההוראה - צוות בית הספר עומד לרשותכם לכל שאלה ופנייה. בכל הקורסים קיימים עוזרי הוראה הנותנים מענה לסטודנטים. למרצים ולעוזרי ההוראה יש שעות קבלה בהם מתקיימות פגישות עם הזטודנטים.

אילו סדנאות ופעילויות מעניינות אני יכול לעבור בתואר?
בבית הספר מתקיימים דרך קבע כנסים, אירועים וסדנאות מגוונות בהתאם לתחום ההתמחות הנבחר. מדובר בסדנאות פיתוח והעשרה (אך לא סדנאות חובה), לדוגמא: בשנה האחרונה התקיימו בבית הספר סדנת פייסבוק בהנחיית סמנכ"לית השיווק של פייסבוק ישראל, חממת יזמות, קורסי הסמכה של גוגל, סדנה להקמת עסק הקטן הכולל ליווי והדרכה ועוד. בית הספר מציע מגוון עצום של פעילויות העשרה , מפגשי מנהלים והרצאות.

כיצד המכללה עוזרת לסטודנטים להשתלב בשוק העבודה?
לסטודנטים מוצעות מגוון משרות כבר במהלך התואר באמצעות "המרכז לניהול קריירה" הפועל במכללה. בשנה השנייה כל הסטודנטים לוקחים כחלק מתכנית הלימודים קורס שלם שעוסק בניהול קריירה. במסגרת תוכנית זו נלמדים נושאים כמו כתיבת קורות חיים, שפת גוף נכונה בראיון עבודה, שיווק עצמי ברשתות החברתיות, הסבר על מבנה חברות ותפקידים שונים ועוד. במסגרת זו גם ניפגשים הסטודנטים עם בוגרים שלנו שעובדים בתעשיה ומשתפים מניסיונם.
זאת ועוד, סטודנטים משתלבים בשוק העבודה באמצעות משרות אינטרשיפ המוצעות ע"י המרכז לניהול הקרירה. בבסיס האינטרשיפ שיתופי פעולה מגוונים של בית הספר למנהל עסקים עם חברות במשק. העיניין בשילוב סטודנטים אינו רק שלנו. החברות עצמן מגלות עיניין רב בגיוס סטודנטים טובים שמגיעים ישירות מהלימודים.
תפקידו של המרכז ללוות את הסטודנטים והבוגרים, ולהכין אותם, עוד במהלך לימודי התואר, "ליום שאחרי".

האם ניתן להמשיך ישירות ללימודי תואר שני?
בוודאי. סטודנט שסיים חובותיו בתואר הראשון ועמד בקריטריונים הנדרשים לתואר שני יכול להמשיך ללמוד ישירות את לימודי לתואר שני. יתרה מזאת, בוגר בית הספר יכול לסיים תואר שני בשנה קאלנדארית אחת. בנוסף, לסטודנט המעוניין בכך, מוצעים מגוון מסלולים ייחודיים ומותאמים אישית. סטודנטים טובים יכולים להתחיל את לימודי התואר השני כבר בשנה שלישית על מנת לקצר עוד יותר את משך לימודיהם.

האם ניתן לקבל עזרה במימון הלימודים?
למועמדים שמעוניינים לקבל עזרה במימון הלימודים מוצעת הטבה משמעותית, חד פעמית, לאורך התואר, בקבלת מימון בגובה 15,000 שקלים ללא ריבית, ללא הצמדה וללא ערבים. בהחזר חודשי של 250 ₪ למשך 5 שנים, וזאת במימון הוצאות הריבית וההצמדה של המסלול האקדמי המכללה למנהל.

היכן נרשמים?
הרישום למסלול האקדמי המכללה למנהל נעשה אצל יועצת הלימודים או באתר הבית. לרישום און ליין הקליקו כאן>>

היכן נמצא קמפוס המסלול האקדמי המכללה למינהל?
קמפוס המסלול האקדמי המכללה למנהל ממוקם בשד' יצחק רבין 7 במערב ראשון לציון, דקות ספורות בנסיעה מיציאת נתיבי איילון לראשל"צ ומתחנת הרכבת הסמוכה, ומספר מאות מטרים מיציאת כביש 431 לראשל"צ מערב. מיקומו האסטרטגי של הקמפוס מאפשר להגיע אליו מרוב היישובים בקו באר-שבע ירושלים חדרה בתוך פחות משעה, וכמובן תוך דקות ספורות מערי תל אביב והמרכז.

כיצד מגיעים?
אוטובוסים מהמרכז